Eipä siis onnannut meitä sunnuntain BATin kisoissa, ei.

Tässä 2-luokan rata suurin piirtein niin, kuin tuomarin (Esa Muotka / Anja Savikko) piirrustuksessakin oli:

1533148.jpg

Jätin Seran lähtöön, tulin kakkosesteenä olevan renkaan ohi, selkä putkeen päin. Käännös ja käsky putkeen, kun koira oli suorittanut kakkosena olleen renkaan ja tullut selvästi putken toisen pään ohi. Ilmeisesti varmistelin liikaa ja oma liikkeni oli paikallaanolevaa, koska Sera pyörähti putken edessä. Oma liike siis olisi pitänyt olla järkevämpi.

Kolmosputkeen lähetyksen jälkeen liike puomin (4) vasemmalle puolelle, käsi lähes kiinni kontaktille ja tässätäsSÄTÄSSÄ-vahvistusta sille, mihin ollaan menossa (pelkäsin A:n vetovoimaa); vaan eipä auttanut. Putkesta tultuaan Sera kirmasi suorinta päätä keinulle (13) sen enempää mun käsiä katsomatta tai huutoja kuulematta... Ja kaikenlisäksi hyppäsi keinun keskeltä alas tajuttuaan mun olleen menossa ihan toisaalle. Aika karmeeta katsottavaa. Noh, yritin kuitenkin jatkaa radan loppuun hyllystä huolimatta, sillä rata oli mukavan oloinen haasteellisuudestaan ja pituudestaan huolimatta.

Seuraavana siis puomi, jossa monen reenikerran tapaan "matto"-käsky alastulolla. Ei onnistunut ei: koira kirmaa iloisesti kontaktin yli (ei tosin hypännyt puolivälistä niinkuin entisessä elämässä Ahvenanmaalla; jotain positiivista), ja mun järkyttyneen ilmeen nähtyään menee maahan hiekalle, noin metri kontaktin jälkeen. Siihen loppui mun suoritusinto. Mentiin vielä ulosmenomatkalla A-este, jossa pyrin artikuloimaan "matto"-käskyn erittäin selvästi ja oikein helpottaakseni pysähdyin kontaktikohdalle. Tulihan se opeteltu pysähdys sieltä, ja pääsin kehumaan valtaisasti ennen radalta poistumista.

Varsinaisesti tuo hylkäämiseen johtanut tapahtumasarja ei harmita, sillä jälkeenpäin ajateltuna, mullahan oli rintamasuunta juurikin tuolle keinulle päin, vaikkakin hosuin ja kiljuin omasta mielestäni selkeästi puomia. Keinu ja puomi näyttää koiran silmään putken suulta katsottuna aivan samoilta, joten ohjaus puomille olisi ehkä pitänyt ottaa puomin oikealta puolen, selkä keinulle. Tai jotain.

Eniten harmittaa se hemmetin puomin kontakti. Edellisiin kirjoituksiin perehtyneet varmaan arvaavat miksi...