Viime keskiviikkona kisattiin oman seuran epävirallisissa kisoissa (=epikset) kilpailevien medien sarjassa. Rata näytti tältä:

1607907.jpg


Alku meni hyvin; 1-2-3-4. Viitosen jälkeen Sera oli kurvaamassa kepeille, mutta kuuluvan ääneni ansiosta sain sen suunnitelmat muutettua, ja katseen kohti 6-esteenä olleen putken suuta. 7-8-9-10-11-12 ilman ongelmia, joskin reenikaveri huomautti tärkeän asian keinulta: Sera jää odottamaan keinun laskeutumista juuri kontaktialueen "taakse" niin, ettei tassu juuri ja juuri koske kontaktia. Koska meidän keinuun ei kuulu samanlainen kontakti, kuin puomille ja Aalle, on se siinä ja siinä, ettei Sera hyppää keinulla kontaktipinnan yli.

Keinuun tarvii siis kiinnittää tulevaisuudessa huomiota joko opettamalla Sera etenemään keinulle tullessa suoraa kontaktialueelle (etuina nopeempi suoritus, kun keinahdus tulee nopeammin; haittana vaikea opetettavuus; keinu kun aiemmin oli pelottava este) tai ottamaan samanlainen kontakti kuin muillakin kontaktiesteillä (etuina varmuus, helppo opetettavuus; haittana suorituksen hidastuminen).

Esteen 13 sai mennä kumpaan putken päähän tahansa; me valittiin viivan mukainen (vasen), jotta linja seuraavalle esteelle (putki 14) olisi mahdollisimman suora. Ei ongelmia putkeen 14 menossa, vaikka A ja puomi olivat houkuttelevasti hollilla. Kepeille 15 menoa varmistelin ehkä liikaakin suoristamalla ennen keppejä melko isolla kaarella estettä (5) kohti. Kepit meni hyvin (ohjaus oikealta), kun maltoin pysyä Seran takana. Loppu 16-17-18 täysillä oikealta ohjaten. Tuloksena 0vp., toinen sija noin kymmenestä lähtijästä ja 5 pistettä Ojanko-cupiin. Viimeinen cup-osakilpailu tiistaina 3.6.2008.

Otettiin samalla radalla myös uusintalähtö (kilpailun ulkopuolella), jolla palkkasin kontakteilla ja muutin ohjaustani lopussa ohjaten keppien vasemmalta puolelta. Loppu meni näin sujuvammin ja nopeammin, kuten olin aavistellutkin.