Tiivis agilityn täyteinen viikko jatkui tänään KKK:n (ei kuitenkaan sen organisaation, joka tulee ensimmäisenä osumana googlettamalla :) ) virallisilla iltakisoilla Kirkkonummella. Tuomarina Ritva Herrala ja medien kisojen ensimmäisenä vuorossa ollut B-rata:

1619688.jpg
Analyysiä: heti alku oli aikas haastava 1-2 ja kepeilletulo 3 oli melko vaikea (eli juuri kolmosluokkaan tarkoitettu). Tässä tuli paljon virheitä medeissä ja mineissä; joku kiisi kakkosen ohi suoraan kepeille, tiputti riman (2) tai tykitti suoraan putkeen (6). Tai sitten meni kepeille väärin; kuten meille kävi (yllätysyllätys). Nyt kävi näin. Taas kerran. Olen tullut siihen tulokseen, että mun asenne on tällä hetkellä NIIN pessimistinen keppejä kohtaan, että ohjaankin ne ihan miten sattuu. Yritä nyt siinä sitten koiraraukkana tsempata; ei ole helppoa!

Kepeiltä siis vitonen (tällä kertaa saatiin ne tokayrittämällä oikein; edistystä tiistain katastrofiin! :) ). 4-5-6-7-8 ilman ongelmia; käännös 7-8 tuli ihan tarpeeksi tiukaksi. 9-10-11 sujuvasti, mutta mitä sitten tapahtuikaan! Lopetin ohjauksen aivan kokonaan ja Sera joutui tekemään oman ratkaisun. Putken oikeeseen päähän tietty; sehän näkyi juuri suoraan kirsun edessä. Tosta kohdasta jäi samanlainen tunne kuin niistä ärsyttävistä kompatehtävistä lukiomatikassa: luulet yhtälön ratkeavan ihan simppelisti toisen asteen yhtälön ratkaisukaavalla "miinus b plusmiinus neliöjuuri (b toiseen miinus neljä a c) jaettuna kaksi aalla", mutta sitten vastauspaperit palautettuasi tajuat, että ei hemmetti; siellä oli se itseisarvo, jonka takia olisi pitänyt tutkia myös negatiiviset vaihtoehdot! Tiedätte varmaan tunteen?! :)

Putkelta (12) siis hylky. 13-14-15-16 hyvin, joskin aika hitaasti, koska seisoin pyörityksessä paikallani, ja sehän ei sovi alkuunkaan. Sera menee aika pitkälti sitä vauhtia kuin minä etenen, joten ollessani paikoillaan, myös Seran liike hidastuu. 17 esteelle huitaisin miten sattuu, joten koira tuli välistä. Uusi yritys; 17-18-19. Kaiken kaikkiaan aika räpellystä koko rata.

**

Erityismaininta älykkäästä toiminnasta ja kisojen sujuvuudesta, jota ehkä lisäsi myös loistava sää; täysillä aurinkoa ja lämpöä +25. Paahteesta ei kuitenkaan kisatessa tarvinnut kärsiä, sillä radat oli rakennettu sisähalliin. Lähtijöitä kummassakin kisassa oli 15, ja jälkimmäinen yritys oli heti ensimmäisen perään. Odotteluaika ratojen välillä jäi (kerrankin) mukavan lyhyeksi; pisteet luokkajärjestyksen laatijalle! Ja mikä parasta; esteet olivat kentällä samassa järjestyksessä kummassakin kisassa, eikä näin ollen mennyt välissä aikaa uuden radan rakentamiseen! 10 pistettä tuomarille tästä älynväläyksestä!

Medi3-luokan A-kisan rata (tuomarina tässäkin Ritva Herrala):

1619691.jpg

Tällä jälkimmäisellä radalla mun teemana oli keskittyä, eli ohjata jokainen este kunnolla ja selvästi ja opitun mukaan ja hölmöilemättä, huolimatta huonosta ajasta. Siis saada varma, hidas suoritus. (Perusmatikkaa tässäkin; alhainen riski - alhainen voiton odotusarvo. Jotta meidän suoritusvarmuutta päästäisiin mallintamaan tilastollisesti, pitäisi kyllä eka ratkaista tää ongelmana oleva heteroskedastisuus eli tulosten hajonnan vaihtelu superhyvistä aivan pohjanoteerauksiin... Tai oikeestaan ne viime aikojen muutamat hyvät suoritukset voi poistaa datasta outliereina, pääsee todenmukaisempaan ja yksinkertaisempaa tilanteeseen.).

1-2-3-4-5 meni hienosti. Tällä kertaa ohjasin myös putken (6). 7-8-9-10-11, minkä jälkeen (mutta ei esteen päällä, ettei rima tipu!) tiukka "tässsssssä" ja kepeille (12) kovaääninen, selkeä, havainnollistava ja ensimmäiseen keppiväliin osoittava tarkka ohjaus; ja onnistuihan se! Tästä sain tiukkaa palautetta tiistain epiksien jälkeen ja myös keskiviikon reeneissä, kiitos! :) Kaiken lisäksi maltoin olla leijumatta keppien hyvää alkua esteen loppuun saakka, joten myös viimeinen keppiväli tuli suoritettua! Lähes käsityskyvyn ulkopuolella oleva suoritus; harvinaista herkkua, sanoisi aktiivisin lukijakunta.

13-14-15-16-17 sujuvasti (tosin laaaaajoilla kaarilla). 17-18 meni myös turhan pitkäksi ja 18-19-20 oli hidas, koska oma liikkeeni lähes pysähtyi pyörittelykohdassa. Maalissa tuloksella 0 vp; aika reilusti alle ihanneajan (-1,10) ja sijoitus 4.!

Joko tää lasketaan SM2009-nollaksi, lasketaanhan?