Ilta meni taas pentulaatikon elämää seuratessa. Tänään kymmenen kokonaisen elinpäivän kunniaksi oli jälleen punnituksen aika. Käyttäytyminen punnitustilaisuudessa oli melko rauhallista - parilla urosmötkäleellä jopa rentoa - mutta toimenpiteen pitkittyessä erityisesti naisottelijoissa oli havaittavissa hermojen menettämistä ja desibelien nousua. Normaalista poiketen kuivaksi itsensä pingottaneita painonpudottajia ei tässä punnitustilaisuudessa nähty, vaan jokainen ottelija oli suorittanut tehokkaan painonkohotuksen; lähes 100 gr parin päivän takaisesta!

deet20081005_012.jpg

Ulkonäöltä olisin veikannut pentujen sijoittuvan raskaaseen sarjaan, mutta vaaka näytti toista: vertaamalla saatuja tuloksia sekä Aidan edellisen pentueen vastaaviin että Aidan Reija-lapsen pentueen tilastoon, todettiin nyt pentulaatikossa möyrivien pötkylöiden sijoittuvan keskiraskaaseen sarjaan. Kukin pentu väräytti puntarin digitaalista viisaria 695 gr +/- 20 gr vaihteluvälin ollessa [675 gr, 715 gr]. Ero pienimmän pojan ja tämän päivän suuruuskisan ykkösen, hännällisen tytön välillä oli siis vain vaivaiset kuusi prosenttia! Tasaisella tyylillä jatketaan kohti tulevia mestaruuskamppailuja, standardikokoonpanon tyyliin :)

Yhdellä poikapennulla silmät olivat alkaneet aueta, ja valosäteen sopivasti osuessa luomien väliin, kajastui se takaisin päin: siis ainakin yhdellä pennulla on todistettavasti ainakin toinen silmä! :) Viikontakaiseen verrattuna kehitystä oli tapahtunut usealla muullakin osa-alueella: pentujen takajalat olivat voimistuneet ja hapuilivat askeleita. Pennut olivat alkaneet nähdä unia, ja koko pötkön saattoi nähdä keikkumassa vimmatusti niiden tahtiin. Hah hah hah; toi on niin hassua aikuisellakin koiralla! Etutassut olivat muutaman koon liian isot kroppaan ja takatassuihin nähden. Lisäksi pennuilla oli alkanut turkki kihartumaan, kuten tästä muutama päivä sitten otetusta kuvastakin näkyy. Pentujen kynsiä on leikelty jo ainakin kerran, ja show-hengessä muutamalta leikeltiin myös tänään; ei uskoisi kuinka paljon vastaanhangoittelua irtoaa jo tuonikäisestä otuksesta! Ja ääntä - mikä lupaa pelkästään hyvää! :)
 
deet20081005_003.jpg

pentukuvat: Kaisi Leino / kennel Caraydan