Ja niin he tekivät: ollaan nyt käyty kolmena päivänä peräkkäin muistelemassa, mitä se "matto"-sana tarkoittaa ja miten ne muutkin akilitivempaimet toimii.

**

Sunnuntaina teimme yhtä n. 20 esteen rataa ja tarkoituksena oli a) saadan kurvit tiukoiksi, b) keinu nopeaksi, c) päästä palkkaamaan kontakteilla ja d) eräs viime viikon epiksissä ollut ohjauskuvio onnistumaan. Vasemmalla tämä hankala kohta kisaradalla torstaina ja oikealla reenikuvio, jota tein sunnuntaina; ohjaajan reitti vihreällä.

1968826.jpg1968835.jpg
Ideana siis ohjata koiraa esteiden takaa. Vaikka Sera ihan hyvin nykyään irtoaakin, tuo oli jo vähän haastavampaa. Mun pitää ohjauksessa olla tosi tarkkana, että rintamasuunta pysyy eteenpäin eikä käänny. Lisäksi tämänkin pieleen menneen kisaradan kohdan ansiosta torstaisissa reeneissä tehtiin mykkänä ohjausta: sanoin vain kontaktikäskyt, muuten keskityin vain ohjaamiseen. Seran eteneminen oli sujuvampaa; tottakai, kun ei tarvinut työn touhussa mun liikkeen lisäksi seurata häiriintyneitä höpinöitäni!

**

Eilen ennen junnutreenejä tehtiin seuraavanlaista rataa:
1968796.jpg

1-2-3 meni parhaiten, kun valssasin kakkoshypyn jälkeen. Pimeät putkikulmat (4) on meille joskus hankalia ja mun pitääkin muistaa viedä Sera niille ihan loppuun saakka. Kepit meni joka kerta ilman ongelmia, vaikka sivusuunnassa jäinkin melko kauaksi. Hypyt 9-10 olivat eilisen harjoituksen kaltaisia, ja kohta sujui ongelmitta, kun muistin olla kääntymässä hypylle (11) jo ennen hyppyä (10). Keinua en saanut harjoiteltua niin nopeaksi, kuin olin toivonut. Olen jättänyt pallon pois keinulta: miksi? Täytyy kokeilla sen kanssa torstaina, jos vauhtia tulisi sen voimalla lisää. Kontaktit oli hyviä, kunhan liikuin niillä tarpeeksi eteenpäin.

**

Tänään tehtiin putki-A-kepit -yhdistelmää eri variaatioina. Kokeilin edistää kepeillä; ei onnistu. Myöskään oikea sisäänmenoväli ei ole Seralle selvä vaikeista kulmista tultaessa. En keksi, miten saisin reenattua kepit itsenäisemmiksi ja varmemmiksi. Kujakepit olen oikeastaan unohtanut, koska ne eivät tuoneet toivottua tulosta (en ehkä osannut reenata niillä oikein?). Häkkejä meidän seuralle ei ole.

Tein pimeitä putkikulmia ja ne meni hyvin, kunhan muistin ohjata selkeästi ja perusteellisesti. Myös A-esteen kontaktit oli yhtä vaille OK.