...ne hämmästyttää, kummastuttaa pientä perroa.

Saaga on ottanut tilaa haltuunsa nyt kaksi vuorokautta, jonka aikana kokemuksia on karttunut jo vaikka mistä! Olen tosin ottanut ehkä hieman liiankin tosissani kaikenlaisen totuttamiseen heti alusta lähtien, joten käskekää mun rauhoittua, jos alan kehittelemään pikkuoliolle liikaa aktiviteetteja. Valitettavasti tämän päivän kuvat eivät onnistuneet jostain syystä ollenkaan...

2078306.jpg

Sisätiloissa Saaga on ihmetellyt perinteisten kodinkoneäänten lisäksi kännykän soittoääniä ja hiustenkuivaajan meteliä. Viimeisimpään tutustuminen tapahtui ensin kahden oven takaa ja lopulta ihan lähituntumalta. Postilaatikon kolinaan ei tässä taloudessa suhtauduta mitenkään, mistä Sepi on hyvä esimerkki. Sen sijaan ovikelloharjoituksia ei Saaga ole vielä tehnyt, koska siinä Sepi ei ole hyvä mallikappale.

Astioita olen kolistellut tarkoituksella vielä normaaliakin enemmän, alakerran naapurien iloksi liikutellut sohvaa ja sänkyä edestakaisin, narisutellut tuoleja ja naputellut vasaralla kuukausia sitten irrronneen kynnyksen paikoilleen. Nyt sen näkee, kuinka hyvä oli, etten ollut tehnyt sitä aikaisemmin... :) Tiistainen myrskytuuli tuli kuin tilauksesta, ja peltikaton pauketta ja tuulen ujellusta ikkunoissa tuli treenattua heti ensimmäisenä iltana uudessa kodissa.

2078317.jpg

Rappukäytävässä ollaan tutustuttu eri pintamateriaaleihin: ala-aulan mustaan mattoon, kynnyksen piikikkääseen ruohomatto ja liukkaaseen rappukäytävälattiaan. Rappusissa kulkemista ei tietenkään olla vielä harjoiteltu, mutta alimman rappusen ritiliköllä Saaga on jo tepastellut huojuvin, mutta etenevin askelein.

Tiistain myrskytuulesta oli ääniefektien lisäksi muutakin hyötyä; suuri, varreltaan mun reiden paksuinen (=todella paksu) oksa katkesi pihalla kasvavasta vanhasta männystä ja rämähti maahan. Siitä jättioksasta ollaan saatu jo kahdeksi päiväksi hyvää treenivälineistöä puunrunkojen ja oksien ylittämiseen ja alittamiseen ja hankalakulkuisissa paikoissa liikkumiseen (ks. kuvat).

 2078296.jpg  2078343.jpg

Tänään leikattiin kynnet ensimmäistä kertaa yksi tassu kerrallaan; välissä jauhelihan menevä tauko. Tassuista kiinnipitäminen tai kynsien leikkaaminen eivät aiheuttanut minkäänlaisia kohtauksia, mutta paikallaanolo on NIIN tyl-sää. Varsinkin, kun Sepi saa liikkua eikä sen tarvitse olla paikallaan. Epäreilua. Sera tosin tuli jauhelihan voimasta viereen nostelemaan oma-aloitteisesti tassujaan leikkuusakset nähtyään ja senkin kynsiä leikattiin jauhelihapalkkion vaatima määrä. Voikun tuon pienemmän sankarin saisi opetettua samanlaiseksi pedikyyrimestariksi!

Eilisten kaivuuoperaatioiden seurauksena Saaga on kokenut kauneushoidoista myös kokovartalokylvyn. Kylpyvesikoiraksi ei voi tituleerata tätäkään kaveria; aikamoista vastarintaa oli havaittavissa suihkuttelun aikana. Pesun ja pyyhekuivauksen jälkeen pentu sai aikamoisen hepulin ja kiisi kahdeksikkoa ympäri kämppää reittiä: keittiön pöydän ali - nojatuolin ja sohvan välistä - sängyn alle ja sängynaluslaatikon kiertäen takaisin keittiöön. Hyvin kuivui tuollakin tyylillä :)