Tänään Myyrmäki-hallissa Lemmikkimessujen yhteydessä pidetyissä agikisoissa saatiin hieman kiinni voimassaolevaa tavoitetta (min. 5 nollaa 2 viikon sisällä olevasta 9 kisasta), mutta aika haastava rasti jää ensi viikolle Riihimäelle, josta jokaisesta kolmesta kisasta pitäisi saada nolla!

Radat ovat nähtävissä myös Youtubessa
(kuvaaja: P. Heinonen --> Kiitos!).

Tänään Vantaalla ensimmäinen rata oli suhteellisen helppo ja meni näin:
2031867.jpg
Alussa valssi väliin 2-3. Puomin kontakti jännitti, koska samanlaisesta kohdasta tuli eilen virhe. Liikuin hieman kontaktin ohi, mutta jäin silti koiran vasemmalle puolelle hypyllä (5). A:n (8) kontaktin juoksin reilusti ohi, mutta silti sen alastulo oli hidas. Kontakti kuitenkin tuli otettua, hyvä. Keinulta (10) varma vienti kepeille; hidasta niin hidasta. Kepit (11) oikein, työntö hypylle (12). Putket olivat piirrosta lähempänä toisiaan, sillä Sera oli jo menossa väärään putkeen, mutta sain sen vedettyä viime hetkellä oikeaan putkeen (15). Huh. Lopussa ei ongelmia.

Tulos 0 vp., aika alle ihanneajan (noin pari sekuntia, mutta voittajalle hävittiin taas 8 s...). Sijoitus 8/12 nollasta.

**

Toinen rata näytti tältä:
2031884.jpg
Alun hypyt 1-2-3-4-5-6 sujuvasti. Vahva veto oikeaan päähän putkea (7). Sekä mineissä että medeissä moni koira teki lentokeinun esteellä (9). Otin sen varmasti: hidastuskäsky keinulle tultaessa ja matto-käsky sen perään. Itse lähdin juoksemaan kauheeta vauhtia eteenpäin, jotta ehtisin valssaamaan renkaan (10) ja hypyn (11) välissä. Seraa ei alkanut kuulua, ja luulin sen jo eksyneen väärälle esteelle, mutta sehän oli kiltisti jäänyt kontaktille odottamaan :D Hah hah hah, hauska tilanne: kerrankin kun koira tekee kisoissa niinkuin on opettanut, itse oikein pelästyy, mitä se oikein tekee! :)

Valssi siis välissa 10-11. Tämän monet ottivat takaaleikaten, ja siinä hätiköidessä monille napsahteli myös vitosia. Pers'jättö putken (14) ja A:n (15) välissä. Muista ohjaajista poiketen, juoksin A:lla (15) reilusti ohi ja ohjasin muurin (16) ulkokautta. Tiukka haltuunotto muurin jälkeen, suoristus ja lähetys kepeille (17). Haltuunotto oli syystä tai toisesta tällä kertaa liian vahva, ja Sera sujahti keppien (17) kakkosväliin. Edes videolta katsottuna en laittaisi kovin paljoa virheestä omaan piikkiini, koska omasta mielestäni Seran tie kepeille oli suora, ohjaus selkeä ja sisäänmenossa tilaa. Koska virhepistetuloksilla ei tee mitään, en lähtenyt korjailemaan keppivirhettä toisen yrityksen jälkeen, vaan jatkoin radan loppuun.

Tuloksena hylätty suoritus, aika olisi ollut taas melko hidas muihin kisaajiin verrattuna. Keppien sisäänmeno koitui monen muunkin kohtaloksi, eikä nollatuloksia tainnut tulla kuin 4 (n. 40 starttaajasta). Jäi tosi paljon harmittamaan virhe kepeillä, sillä kaikkeni yritin sen onnistumisen kanssa. Buuuuu.