Sataa sataa ropisee, pili pili prkl pom... Nyt on tullut mitta täyteen, eikö se voisi jo pikku hiljaa loppua?!?

Silloin on liian vähän sadetta, kun:
Hevoset ei saa heiniänsä, kun mikään ei kasva. Kukat ei kuki, sillä aukeamattomat nuput kuivuvat ja kuolevat ennen avautumistaan. Soratiet pölyävät, moottoritie on kuuma ja hiki virtaa. Autossa, jossa puhallin ei toimi/toimii täysautomaattisesti, koira tarvitsee viilennyspyyhkeen pitkille matkoille.

Silloin on lähes tulkoon tarpeeksi sadetta, kun:
Puolituttujen kanssa ei säästä puhuttaessa tule puheeksi sateen vähyys/paljous. Kasvien multa on kosteahkoa tai ainakin kuivahdettuaan kastuu tarpeeksi pian hyvän kasvun vaatimalla tavalla. Mökkilaituri on juuri optimaalisesti veteen asetettuna.

Silloin on juuri sopivasti sadetta, kun:
Aamuisin töihin lähtiessä voi huomata maan olevan märkä yöllisen sateen seurauksena. Kastemato haisee ja niitä saattaa nähdäkin (polkupyörän pyörän levyinen raidoitus selässä) asfaltilla. Havaintohetkeen mennessä pilvet ovat kuitenkin jo hyvää vauhtia väistymässä, ja taivaalla pilvien välissä näkyy aurinko sinisellä taustalla. Omakotiasujien ei tarvitse kastella istutuksiaan, koska sateet ajoittuvat juuri sopivasti yöaikaan.

Silloin on liikaa sadetta, kun:
Parvekkeella ei koskaan voi tuulettaa mitään, kun aina seinät ja lattia on kosteita tai vettä tulee par'aikaa taivaan täydeltä. Agireeneissä pitää rata tehdä kiertämään kentän reunoja, sillä keskellä kenttäaluetta on tulva. Tukkaa on ihan turha suoristella, sillä se on kihartunut kosteassa säässä ennen asemalle pääsyä.

Silloin sataa aivan liikaa vettä, kun:
Vesi menee housuista läpi, vesi menee hanskoista läpi ja vesi tulee parvekkeen oven alta kynnyksen läpi. Näkymä näyttää normaalista poikkeavalta, kun linssit kuivaa vesipisaroista. Töihin saapuessa sukat ovat joka ikinen päivä märät.

Vettä on jo - grrrr - aivan liikaa - grrrr - ja hermot menee ja kaikkia **tuttaa, kun:
Vetäessä ulkohousuja jalkaan, koira luimistaa korvansa, hyppää alas sängyltä ja menee sängyn alle pakoilemaan uloslähtöä...

nimim. Näin meillä, prkl