...juuei.

Ihmetyttää, miksi ihmiset mainostavat, kuinka juhannuksen jälkeen kaupungissa on hiljaista ja töissä on hiljaista ja kaikki on lomalla ja vaikka mitä. Oman kokemukseni mukaan tuollaiset puheet ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Aamuisin herätyskello soi ihan yhtä virkeänä ja sängystä ylös nouseminen vaatii ihan yhtä suuren tuskan kuin talviaamuisinkin. Samat koiranulkoiluttajat (koirinaan lyhcol, kkmayk, pomeri, silnou*3, stbter, borter ja x-rotu) tulevat vastaan samalla lenkkipolulla, jota kuljetaan samaan suuntaan kuin talvikuukausina; eri vaatteissa tosin (paitsi silloin samoissa vaatteissa, kun helleaalto hellittää ja on perinteisen kesäsään vuoro - 45-asteen kulmassa maahan asti satava piiskaava vesi ja lämpötila lähempänä nollaa kuin 20).

Työmatkalla ei välttämättä kesälläkään pääse istumaan, sillä junat on lyhennetty puoleen talvipituudesta. Työpäivän aikana näppäimistössä kirjaimia, välilyöntejä ja rivinvaihtoja riittää (myös harjoittelijoille jaettavaksi), puhelin soi ja sähköposteja kaukaa maakunnista saakka kolahtelee postilaatikkoon tiehaan tahtiin (myös työsellaiseen). Lounaalla pääsee jonottaa aivan kuten talvellakin, mikä pitää suomalaisen järjissään: mitä suomalainen sitten tekisi, jos ei pääsisi jonottamaan ja puhumaan siitä, kuinka tulikaan taas jonotettua!

Töissä kesäajan huomaa oikeastaan vaan siitä, että viherkasvit on ehkä hieman virkeämmän = vihreämmän näköisiä kuin talvella, vaikka pyrin unohtamaan niiden kastelun ihan yhtä usein kuin talvellakin. Saint Paulia tosin menetettiin alkuviikosta. Lisäksi, kun oikein alkaa miettimään, saattaa työkesän erottaa työtalvesta se, että miesväellä on jotenkin värikkäämpiä kauluspaitoja kravattiensa alla kuin yhdeksänä muuna vuoden kuukautena. Ehkä, ja tietysti vain "casual-fridayna".

Miksei työpäivän pituus voisi olla kääntäen verrannollinen päivä pituuteen eli pienentyä valoisan ajan lisääntyessä? Jos näin olisi ja virkamiehen työpäivän pituus olisi tammikuun 3. päivä 7h45min, jolloin valoisan ajan pituus on 6h05min, olisi heinäkuun 3. päivänä eli tänään, jolloin aurinko paistaa 18h40min, työaika vaivaiset 2h22min! Ja siihen kuuluisi lounastauko 30min, jonka pituus olisi tietysti kiinteä eikä siis riippuvainen kummastakaan em. tekijästä, päivän tai työpäivän pituudesta. Kuulostaisi aika reilulta, eikö vaan?! :)

Ja loppuun varoituksen sanana kaikille vielä tähän aikaan vuodesta töissä maleksiville Fingerporilaisten kertomana. Viikonloppuja! 1246622888_img-d41d8cd98f00b204e9800998e