Viime viikolla koirat pääsivät tekemään normaalirutiineista poikkeavia juttuja oikein useampana päivänä. Ensin tiistaina oli reenit Kivistön hallissa Vantaalla. Pohja oli hyvä ja Seralla oli intoa oikein mukavasti. Ilta-aika klo 21-22 ja kahden tunnin koulutusrupeama sitä ennen tosin hieman verottivat omaa jaksamista.

Keskiviikkona suuntasimme kohti Ojankoa Hipin, Tinkan (missä blogi :), Vilhon ja omistajien kanssa. Ehdittiin tekemään vajaan tunnin lenkki ennen pimeän tuloa. Kiitos seurasta - otetaan pian uudestaan!

Torstaina olin työmatkalla ja koirat pääsivät hoitoon Uman, Menan ja Milan luokse. Palautteesta  päätellen kummankin sankarin käytöstavoissa olisi vielä hiomisen varaa, mutta pääosin hoitojakso oli kai kuitenkin mennyt ilman sydämen sykkeitä ja kämmenten hikoilua :) Perjantaina kyläilyt senkun jatkuivat, ja koirat pääsivätkin kansainvälisiin piireihin Kaisin ystävällisellä avustuksella. Saaga oli nauttinut vierailusta täysin rinnoin, mutta ei täysin rakoin - ja oli pissannut keskelle olohuoneen mattoa. Miksi - aikuinen koira - miksi - ja vielä kylässä?!? Toivottavasti tämän tapahtuman julkaiseminen ei verota kyläpaikkoja tulevaisuudessa... Kiitokset ja anteeksi perjantaisille hoitajille sekä koirien että ihmisen huolehtimisesta ja kestitsemisestä!

***

Onneksi koirilla on hyviä hoitopaikkoja (tai oli ainakin ennen menneen viikon tapahtumia...), sillä torstain työpäivä venähti 18 tuntiseksi ja jouduin matkustamaan kohteeseen lentoteitse. Koska lentokentät itäsuomalaisissa kunnissa tarjoavat vain vähän virikkeitä, lennon lähtöä odotellessani viihdytin itseäni lukemalla Finavian sääntöjä matkustamisesta ja matkatavaroista. Kaikkihan tiedämme, että tornionnettomuuksien myötä rajoitukset matkustamoon vietävistä esineistä ja aineista ovat lisääntyneet siinä määrin, että seuraava vaihe taitaa olla selkäydinnesteen siirtäminen ruuman puolelle.

Kaikille lienee itsestään selvää, ettei ilma-aluksen matkustamoon saa tuoda mm. pistooleja, kiväärejä, halukoita tai revolvereita eikä ammuksia. Looginen jatkumo edellisille ovat myös kaikenlaiset veitset, myös "seremonialliset veitset, joiden terän pituus on yli 6 cm ja jotka on valmistettu metallista tai mistä tahansa muusta riittävän lujasta aineesta, joka mahdollistaa veitsen käytön aseen". Tässä kohdassa jäin miettimään, mikä on veitsen ja teräväreunaisen kiven raja; onko tosi ohut, mutta yli 6 cm iso terävä sepelin palanen tämän määritelmän mukaan veitsi? Onneksi en ole kivikeräilijä ja vaikka olisinkin, voisin kuljettaa ulkomailta tuomani sepelierät ruumaan menevissä laukuissa.

Kun listaa lukee eteenpäin, kiellettyjen välineiden lista senkun paranee:

- Starttipistoolit: Apua! Olisko se ala-asteen viestikarnevaalien lähettäjä siis oikeasti voinut ampua jonkun (perääpitäneen) angstisen "v***u-ei-vois-vähenpää-kiinnostaa-juokseminen-v***u"-kuudenluokkalaisen?!

- Naulaimet, puhalluslamput, vasarat, kirveet ja tärpätti: mihinkä päin maailmaa tämä listan henkimä remontointiturismi kohdistuu? Saattaisin olla kiinnostunut viime keväisten sirkkeli-, rälläkkä- ja jiirisaha-kokemusten jälkeen. Vai onko lista niin paljon aikaansa edellä, että tästä kovan luokan "reissuruunan" matkatavasta kuullaan vasta Madventuresin seuraavalla tuotantokaudella?

- Sähköpiiskat yhdistän äkkiseltään Vaasankadulle Sörnäisiin, eli kysyntäpuolen sijaan tarjonnasta vastaavien tahojen välineistöön. Ballistisesti johdettua sähköä käyttävät aseet - tällaista ei voi olla kenelläkään muulla paitsi J. Bauerilla.

- Piikkianturat: Sieluni silmin näen eläkeläisen, joka rupeaa riehumaan lennolla aseenaan talvisaappaiden pohjassa salakuljetetut, nahkaremmillä kiinnitettävät jäähokit...

- Harppuunat, viidakkoveitset ja sapelit: näitä kuljettavat toivoisin ilma-aluksen lisäksi pois myös VR:n palveluiden parista, ratikoista, linja-autoista, julkisilta kaduilta ja ylipäätään joka paikasta harppuunakalastukseen sopivia järviä, päiväntasaajan seutujen viidakoita ja sapelihammastiikerin kotiseutuja lukuunottamatta.

- Jäykät tai joustavat nuijat ja patukat. Joopajoo.

- Taistelulajeissa käytettävät välineet, esim. nyrkkiraudat: mutta kyseinen taistelulaji on muuten ihan sallittua?

- Miinat ja kaikentyyppiset kranaatit: "Jaa mitä?! En saa ottaa mun miinapenaalia ja kranaattikansiota lentokoneen sisään? Nyt menee kokoukseen valmistautuminen ihan pieleen..."

- Radioaktiiviset aineet: "Meillä tuolla Olkiluodossa tuli ensimmäinen loppusijoitusluola täyteen, joten kavereita jelpatakseni ajattelin kuljettaa nämä papanat tänne teidän maaperään"

Viimeisenä se eniten ihmetystä aiheuttanut ja mielikuvitusta aktivoinut: Muistakaakin kaikki naiset tyhjentää käsilaukkunne kaikista heittotähdistä, joita kuljetatte nuhjaantuneen huulirasvan, rikkinäisen kynän ja kahvilta mukaan otettujen servettien kanssa siinä laukun sisätaskussa, jossa on vetoketju rikki.