Startattiin tänään HAU:n kisoissa kolme rataa; kaksi agia ja yksi hyppy. Kaikilla kolmella radalla tuomarina oli Anne Viitanen.

Päivän tulokset HYL - 5 - 5.

***

Ensimmäinen agirata näytti tältä:

1259523406_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muutamalle koirakolle ongelmia aiheutti hyppy (2), jossa liialla hätäilyllä koiran sai vedettyä hypyn ohi ja toisaalta käskytyksellä ja/tai käännöksellä koiran ollessa hypyn päällä rima putosi herkästi. Meidän ongelmat alkoivat kepeillä (5): Menin lähes putken (4) ulostulolle ottamaan Seraa vastaan ja hidastin samalla. Kääntyi terävästi ja haki oikein kepeille sisään. Sitten tapahtui jotain kummallista, sillä kakkosvälin sijaan Sera jäi ihmettelemään ja meni kolmosväliin. Uusi yritys - tällä kertaa väärältä puolelta sisään... Kolmannella vihdoin kepit meni loppuun saakka, mutta virheestä surullisena unohdin ohjaussuunnitelman seuraavien kolmen esteen ajaksi. Lopulta sain itseni kasattua, putkeen (8) sisäänsyöttö onnistui ja päästiin jatkamaan suunnitelman mukaista ratasuoritusta.

Sekä mineissä että medeissä paljon hylkyjä tuli A-esteen (9) jälkeen. Kaksi hyppyä A-esteen jälkeen imivät paljon ja taaksetyöntö hypylle (10) piti tehdä tosi tarkasti, koska hyppyjen (10) ja (11) väli oli PIENI. Ohjasin A-esteen sen oikealta puolelta (tulosuunnasta katsottuna) ja omalla liikkeellä höystettynä lähetin Seran takaakiertoon hypylle (10) viivan osoittamaa reittiä. Onnistui hyvin, kuten myös hyppy (11) ja A-esteelle (12) ohjaus.

Pers'jättö A-esteen (12) ja muurin (13) välissä. Sera ei pysähtynyt A:n kontaktille. Possu. Lopussa otin puomin kontaktireeninä, ja siellä onnistui hyvin.

Onnea Raila ja Leya, jotka kiisivät nollalla palkintopallille saakka! Hurraa! :)

***

Toinen rata oli hyppyrata ja näytti tältä:

1259524167_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alku meni hienosti: pers'jättö putken (2) ja hypyn (3) välissä kuten myös pussin (6) jälkeen ennen okseria (7). Piiitkä käskytys okserille (7) ja edelleen putkeen (8) ja oma sijoittuminen hypyn (9) taakse. Peruuttaen 9-11 ja reilusti etumatkaa renkaalle (12). Valssi hyppyjen (13) ja (14) väliin. Hypyn (15) päätin ohjata hieman riskialttiilla poispäinkäännöksellä. Riskialtis se oli tuohon kohtaa erityisesti siksi, että rima putoaa helposti, jos koiralle ei jää tilaa ponnistaa. Vedin Seraa vahvasti poispäin; jopa niin vahvasti, että sain sen jäännettyä esteen (15) ohitse! Siitä siis vitonen kieltona. Loppurata - myös kepit (!!!), jotka ohjasin oikealta puolelta työntäen muurille (18) - meni hienosti.

Oma varmistelu kostautui, mutta muuten rata oli hyvä ja ohjasin suunnelmien mukaan. Jes!

***

Kolmannelle radalle kaivettiin taas kontaktiesteet koristukseksi ja rata näytti tältä:

1259524540_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Putkeen (2) varmistelu meinasi kostautua hyppyä (3) ennen tekemässäni pers'jätössä, jossa olin inasen jäljessä. Pakka pysyi kuitenkin kasassa tiukoilla kaarroksilla A-esteelle (7) saakka. Jälleen Sera hyppäsi kontaktin: en vaan saa sitä kisatilanteessa pysähtymään niille, en sitten millään! Hyvä hidastus ja tiukka käännös putken jälkeen takaakiertohypylle (9). Reipas peruutus alta pois ja pikapikaa putkeen (11).

Puomin (12) kontakti meni A-estettä paremmin. Kepit (13) meni hyvin: JESJESJES! Vedätin niillä jonkin verran edelle ja nopeassa käännöksessä meinasi tasapaino mennä. Sain kuitenkin (tällä kertaa) pidettyä itseni pystyssä ja kaarroin täysillä loppusuoralle.

MUTTA: kuten kuvastakin näkyy hypyn (15) kautta hypylle (16) tultaessa koira tulee (ilman suoristavaa ohjausta) alas juurikin suoraan toiseksi viimeisen hypyn (17) väärälle puolelle. Efektiin saa lisätehoa liikkumalla itse kuuttasataa kohti viimeistä hyppyä :) Sieltähän se Sera tuli ohjauksen perässä oikein sujuvasti hypyn 17 takaa ohitse. Jouduttiin palaamaan sit vähän takaisin ja suorittaa myös radan toiseksi viimeinen este. Tuloksena siis vitonen tästäkin radalta.

Virhe ei jäänyt harmittamaan yhtään, sillä rehellisesti sanottuna rataantutustumisessa ei ollut tullut mie-leen-kään, että toiseksi viimeinenkin radan este pitäisi ohjata. Ihmeellisiä vaatimuksia :)

Onnea onnea onnea Heikille ja Wiimalle jälkimmäisen 6-v. synttärin johdosta ja molemmille nollavoitosta!