Synttärionnitteluihin kuuluu hännänheilutusten lisäksi kaksi hienoa tulosta AgiTokoDogsin kisoista Purinalta:

Tuomareina kummallakin agilityradalla Heidi Viitaniemi. Ensimmäinen rata näytti tältä:

1258313930_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Radan haastavin kohta oli heti alussa (lajin perusharjoituksiin kuuluvassa hyppyneliössä...) hypyiltä 2-3-4 kepeille (5) ja edelleen putkelle (6). Moni koira hyppäsi hypyn (3) väärin päin; muutama meni hypyn (4) oikein, mutta karkasi sen jälkeen edessä olleelle hypylle (3); ja loput virheet taisikin sitten tulla kepeille (5) viennistä tai putken (6) väärästä päästä. Hypyllä (4) erityisesti maksikoirien ohjaajat kierrättivät koirat ulkokautta hypyn (4) takaakiertoon. Sera ohjattiin lyhyintä mahdollista reittiä, eli kuvan viivan mukaista reittiä ohjaaja ympäri pyörien kepeille (5). Siinä tuli oikeastaan radan ainoa ei-suunnitelman mukainen kohta, kun Sera valahti harmittavan pitkälle hypyn (4) taakse (kohti mitä?! Eihän siellä takana ollut mitään ja käskykin oli "takaa"...). Ehdin varmistamaan kepit hyvin, mistä olin tyytyväinen.

A-esteellä (7) tein pers'jätön ja otin reilusti etumatkaa renkaan (8) taakse, jotta en vahingossa työntäisi (ja kääntäisi) koiraa vahvasti sen ollessa renkaan keskellä (ainoa pelottava asia agiradalla). Suunnitelma onnistui, vaikkakaan Sepi ei jäänyt A-esteen kontaktille, vaikka "matto"-käskyn kai pitäisi sitä tarkoittaa... Toisin kuin monet muut ohjaajat (jotka jäivät hyppyjen vasemmalle puolelle), tein valssin sekä hyppyjen (9) ja (10) että hypyn (11) ja putken (12) välissä. Ehdin liikkua hyvin - sillai miten suunnittelin. Sera kääntyi tosi hyvin pienellä kaarroksella hypyltä (13) hypylle (14). Se on oppinut sen hidastussuhinan ihan puolivahingossa - wohou!

Puomilla (15) vedätin jonkin verran ohi ja käännyin vasta sitten muurille (16). Keinu (18) otettiin tosi varmistellen matto-käskytyksellä ja loppusuora täysillä remmille (21) saakka. Sujuvaa ja suunnitelman mukaista; sellaista kuin agiradalla pitäisi aina olla! Tulostaso ei ollut kovin kummoinen; vain kaksi nollaa meidän lisäksi.

Tuloksena 0 vp., sij. 1./33!

1258318366_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuloksellisesti meni siis erittäin hyvin, iskän synttärin kunniaksi kuinkas muuten, mutta ei siinä vielä kaikki. Palkinnot olivat mitä mahtavimmat: Koiranruuan ja pinkki-aniliini-lila -värisen korean ruusukkeen lisäksi saatiin iso boxi AfterEight-suklaata ja upean taitavasti tehty piparitalo! Kiitos ATD hyvistä palkinnoista! Eikä tässäkään vielä kaikki: mini3-luokassa HSKH otti kolmoisvoiton: sijalle 1 Mari&Otto, sijalle 2 Anne&Netta ja sijalle 3 Lauri&Mimmi. Hyvä koirat, hyvä me; hyvä meidän joukkue! :)

1258316104_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

***

Toinen rata näytti tältä:

1258313958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siirryin lähdössä kakkosesteen taakse. Valssi hypyn (4) ja puomin (5) välissä. Pers'jättö puomin jälkeen ja irrotus hypyn (6) kautta putkeen (7). Rataantutustumisessa jännitti hypyn (8) riman pysyminen ylhäällä ja toisaalta hypyn (9) jälkeinen tilanne, jossa A-este oli houkuttelevasti hypyn (9) takana. Putkeen (10) lähetys sujui kuitenkin ongelmitta tarkalla ohjauksella edeltävillä hypyillä. A-esteen (11) ohjasin vasemmalta puolelta ja pers'jättö sen jälkeen. Valssasin ennen putkea (13), mutta meinasin jäätyä ja jäädä jumittamaan Seran eteen. Hidastus ennen kepeille (14) lähetystä.

Olin ottanut lämmittelyalueella muutaman keppitoiston ennen radalle menoa, eikä Sera kestänyt minkäänlaista sivuttaisliikettä vaan jätti kaksi viimeistä keppiväliä tekemättä... Varmistaakseni kepit kisaradalla, päätin vedättää niissä reilusti eteenpäin ja peruuttaa pois alta hypylle (15) mentäessä. Suunnitelma meni hyvin keppien loppuun asti. Peruutus ei sitten onnistunutkaan ihan niin sujuvasti kuin 10 vuotta sitten jalkapallokentällä, ja pyllähdin testaamaan kenttäpohjan myös istuviltani. Hyvältä tuntui, joten salamana ylös ja takaisin ohjaussuunnitelman pariin. Loppu sujui entistä sähäkämmin ja maaliin tuloksella -7. Kannattaa muidenkin kokeilla, jos tuntuu että rata menee muuten liian sujuvasti! :)

Tuloksena 0vp. / sij. 7./30

Vesikoirilla B-kisa meni mallikkaasti: sijalla 3 vasta hetki sitten kuninkuusluokkaan nousseet Mia&Natso, sijalla 4 salamannopeat (ks. esim. A-kisan aika) Hanna&Piuna ja sijalla 5 takuuvarmat Sanna&Deli. Huikeeta naiset!

***

Päivän saldona siis meidän nollasaldon tuplaantuminen (niitä on siis yhteensä huimat 4 ensi vuoden arvokisoja ajatellen), MM-karsintoihin vaadittava nollavoitto sekä arvokisoihin vaadittava tuplanolla.

Näiden hienojen tulosten myötä, paljon onnea Ekille synttärien johdosta! :)