Kesällä erilaiset naapuruston eläimet ja niiden liikkeet jää huomaamatta, mutta talvella hankeen painautuvat jäljet paljastavat naapuruston eläinasukkaiden liikkeet. Citykanin jäljet on paljon pienemmät kuin rusakon, mutta kummatkin asuvat sopuisasti naapureina ja syövät samoja istutuksia. Oravan tunnistaa paitsi jäljistä, myös puun alle jääneistä ruuantähteistä. Niille ei tunnu kelpaavan kuin ihan parhaat osat siemeniä, käpyjä jne. Fasaanin jäljet ovat isot ja kolmisormiset. Kettujakin täällä liikkuu, mutta niiden jälkiä en osaa tunnistaa eri kokoisista koirien jäljistä.

Mitä jäljet voisivat kertoa niiden jättäjistä? Ala-asteella kässätunnilla jokaisen työni arvioinnissa luki jotain huolellisuuteen viittaavaa: hupparissa "hupun reuna irtoaa", yöpukupussissa "jäniksen korva lähes irti", jumppapussissa "harsitko reunan ennen koneella ompelua?", tilkkutyötyynyssä "saumanvarat liian kapeat" jne. Ja hyvinhän noi kuvaa mun luonnetta: kuhan hänessä on, ei sitä kukaan nää :)

Saaga ja Sera on hyvin erilaisia luonteeltaan. Saaga on se ammattikoulun levyseppähitsaaja, joka pärjää hyvin niin kauan, kun ei tarvi lukea ohjeita kirjasta vaan joku näyttää ne käytännössä. Sepi puolestaan suhtautuu asioihin virtaviivaisella tarkkuudella ja välttää epäonnistumisia. Samat luonne-erot näkee myös sankareiden jäljistä. Kuvia on manipuloitu naisille tuttuun sinertävään tyyliin :) Arvaapa kumpi jälki on kumman!

Kuva 1. Tämä tyyli tunnetaan nimellä "täsmäisku". Paikka löytyy pitkällisen ja huolellisen työn ja tarkastelun tuloksena, eikä koskaan sattumanvaraisesti. Ajoitus on tärkeintä, ja ennen suoritusta tuleekin olla tarpeeksi virtaviivaista horisontaalista etenemistä takana. Suoritusta ei tule häiritä tai se peruuntuu kokonaan.

1269331429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva 2. Tämä tyyli tunnetaan nimellä "juosten k**tu". Tyyli ei arvosta tarkkuutta ja täsmällisyyttä, vaan pyrkii hoitamaan homman pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman nopeasti, sen enempää harkintaa käyttämättä. Toteutukseen käy esimerkiksi alue keskellä kävelytietä tai ulko-oven edusta. Lopputulos ja sitä seuraava eteenpäinmeno on tärkeintä; ei tyyli tai tarkkuus. Tälle tyylille tunnusomaista on liikkeen pysähtymättömyys.

1269331417_img-d41d8cd98f00b204e9800998e