SM-kisoihin on reilu viisi viikkoa ja treeneissä teemana on varmat tulokset. Tänään koutsina oli Timo Rannikko ja rata näytti tältä:

1273604289_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vanha vitsi päti tähänkin treeniin; kun ohjaat ja liikut, koira toimii kivasti ja reippaasti. Hypyllä (2) niistosokkari eli niisto ja pers'jättö peräkkäin. Hidastus putkessa (6), sylikäännös/takaaleikkaus hypyllä (7), veto, ohjaus kepeille (8) ja takaaleikkaus. Käännös selkeästi takaakiertohypyllä (12), jotta kaarros ei valu.

Kepeillä (15) yritin irrota sivuttaissuunnassa hypyn (16) ja pituuden (17) väliin, mutta ei onnistunut. Aina jäi vika väli tekemättä, hittovie. Onneksi Sera kuitenkin lähti hyvin etenemään suoraan putkeen (18). Jäin jälkeen aika paljon, mutta hypyt 19-21 onnistui hyvin. Käännös selkeästi hypyllä (23) ja hieno kontakti loppuun.

***

Saagan kanssa käytiin tekemässä taas kujakeppejä. Kuja on jo aika kapea, mutta kuja kuitenkin. Suoristin yhden välin keskeltä, mutta ei se tajua. Ei sitten yhtään. Kontaktit menee hyvin, kunhan alusta on omalla paikallaan. Ilman sitä kakkospalkka houkuttaa liikaa. Pysähtyminen ei siis vielä luonnistu. Ohjauksia Saaga lukee oikein hienosti ja irtoaa kauniisti pitkänkin matkan päähän; onhan niitä treenejä tehtykin sen kanssa jo 1,5 vuotta :)