Aikamoinen viikonloppu, huh huh!

Tänä viikonloppuna kisailtiin MM-karsintakilpailut Liedossa Turun kupeessa. Monille agilityharrastajille kyseessä on ehdottomasti vuoden tärkein kilpailu, jota varten on koko vuosi treenattu. Kuka tahansa ei voi kyseiseen kilpailuun osallistua, vaan kuluneen kisavuoden aikana on pitänyt saavuttaa tietty tulostaso täyttääkseen MM-karsintojen osallistumiskriteerit. Mediluokassa vähintään yhden MM-karsintoihin oikeuttavan nollatuloksen oli kerännyt 443 koirakkoa, joista noin neljännes oli onnistunut lunastamaan oikeuden osallistua MM-karsintoihin 2010. Ilmoittautuneita koirakoita lauantain karsintaradoille oli medeissä 83 koirakkoa.

Viikonlopun MM-karsintakisat käytiin pudotuspelihengessä: kahden radan hylätty tulos tarkoitti koirakon koko tuloksen hylkäämistä. Sijoituspisteitä jaettiin jokaisen kilpailun 30 parhaalle puhtaan nollantuloksen (ei aika- eikä ratavirheitä) tehneelle koirakolle. Ihanneaika määräytyi muiden kisaajien suoritusten perusteella ollen 115% nopeimman ratavirheettömän suorituksen tehneen ajasta. Lauantailta pääsevät jatkoon kaikki ne koirakot, jotka sijoittuvat vähintään toisella lauantain radalla 30 parhaan joukkoon, vaikka sijoituspisteitä ei olisi kertynytkään.

Mun ja Seran viralliseksi tavoitteeksi olin asettanut pääsemisen viikonlopun viimeiselle eli finaaliradalle. Tätä varten tuli siis tehdä vähintään kolme tulosta, joista yhdellä yltäisi sijoituspisteille.

Lauantain ensimmäinen rata oli agilityrata. Meidän tuloksena 0 vp., aika -1,39, sil. 14/82; pisteet 17.

Lauantain toinen rata oli hyppyrata. Meidän tuloksena 13,43 (ratavirheet 10; aikavirheet 3,34), sil. 27/80; pisteet 0. Keppivirhe ja kielto okserilta. Tämän radan jälkeen kummallakin radalla hylätyn suorituksen tehneiden sekä niiden, jotka eivät sijoittuneet 30 parhaan joukkoon lauantain kummallakaan radalla (yht. 32 koirakon) kisaurakka päättyi näissä kisoissa lauantain toiseen rataan.

Sunnuntain ensimmäisen, kisaviikonlopun kolmannen radan tuloksena 5 vp., sij. 24/50; pisteet 0. Virhe koiran koskemisesta pussin jälkeen. Koska emme saaneet hylättyä tulosta tältä radalta ja kisaviikonlopun ensimmäiseltä radalta oli takataskussa 17 sijoituspistettä, varmistimme vuoden 2010 maajoukkuekarsintojen tulostavoitteemme täyttymisen ja lunastimme paikan finaaliradalta! Huikeeta! :)

Sunnuntain toiselta, kisaviikonlopun neljänneltä radalta tuloksena 0 vp., sij. 6/43, aika -3,58; pisteet 26. Aivan jäätävä suoritus, ehkä parasta mitä ikinä ollaan tehty!!

Kisaviikonlopun kruunaavalta, sunnuntain kolmannelta ja koko kisojen viidenneltä eli finaaliradalta tuloksena 10,99 vp., sij. 19/26: pisteet 0. Kumpikin vitonen keppien sisäänmenolta.

Sannan ja Seran MM-karsintojen 2010 loppusaldona jaettu 15. sija 83 MM-karsintoihin osallistuneesta koirakosta sijoituspisteillä 43. En ikimaailmassa olisi osannut edes uneksia noin hyvästä tuloksesta enkä etenkään siitä, että saan itsestäni niin hyvät suoritukset irti noin tärkeissä kisoissa! Seran onnistumisesta sen sijaan ei ollut epäilystäkään; sehän toimii kuin junan vessa, jos kuski tietää mihin mennään :)

Kuva 1. Siis samaan valokuvaan tuloslistasta mahtuu sekä MM-edustajanelikko että Sepi, vau!