Saagan virallinen agilityura jatkui tänään Liedossa medi1-luokassa kolmen radan verran. Kaksi ensimmäistä rataa oli Harri Huittisen tuomaroimia agilityratoja ja kolmas Anne Huittisen hyppyrata.

Ensimmäinen rata näytti tältä. Tulos 10 vp. (puomin ylösmeno ja pöytä), sij. 3./14.

1286736115_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Otin alun kutsuna renkaan (2) takaa. Saaga haki hienosti kepit (3) ja suoritti ne mallikkaasti loppuun saakka. Veto putkeen (4) onnistui myös. Keinulla (5) siisti kontakti ja takaaleikkaus putkella (7). Puomista (8) Saaga juoksi ohi: ylösmenoja pitää vahvistaa (se olkoot seuraava tehotreenin aihe), samanlainen virhe tuli eilen keinulta Riihimäellä (hyllyn jälkeen tosin, mutta kumminkin). Valssi ennen hyppyä (9) ja uusi ennen pituutta (12).

Historiallista: ensimmäistä kertaa reilun kolmen vuoden agikisaamisuran aikana tuli vastaan rata, jossa oli PÖY-TÄ! Rataantutustumisessa jouduin vähän varmistelemaan tuomarilta, että miten se pöytä oikein suoritettiinkaan :) No ei se sit ihan kuitenkaan sujunut, vaan siitä tuli vitonen. Loppurata meni sujuvasti ja A:n (18) kontaktikin onnistui hyvin. Jes! :)

Livekuvaa radasta ja taustalle soimaan tämä:

Toinen rata oli myös agilityrata ja näytti tältä. Tuloksena 5 vp. (keinun ylösmeno), sij. 5./13.

1286736576_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lähdöt ovat onnistuneet järjestelmällisesti aina hyvin, eikä Saaga karkaile. A:n (3) kontaktissa on parantamisen varaa. Ehdin hyvin okserille (5) ja kaarros hypyllä (7) tuli tiukaksi. Valssi ennen putkea (10). Tarkka ohjaus puomille (11) ja hyvinhän se sinne suhahti. Valssi ennen keinua (14), mutta ohjaus keinulle ei ollut tarpeeksi jämpti ja Saaga suhahti ohi. Höh! Näitä tosiaan pitää vahvistaa! Keinulta siis vitonen.

Haki kepit (16) hyvin ja hieman epävarma rengas (17) meni kuin vettä vaan. Jes! Rata Youtubessa, musiikkivalintana tämä:

Kolmannella radalla vihdoin päästiin eroon ylösmenokontakteista ja homma alkoi sujua. Tulos 0 vp., sij. 1./14. Anne Huittisen hyppäri näytti tältä:

 

1286736882_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kerran epiksissä samanlainen alku tuotti tosissaan tuskaa, eikä Saaga meinannut millään hakea putkea (2). Siitä traumatisoituneena (?!) ajattelin viisaasti, että "otan ensin vähän kohti rengasta ja sitten käännän putkeen. Virhe! Miksi huijata koiraa, kun voisi samalla vaivalla kertoa sille suoraan mihin ollaan menossa?! Tyhmä minä. Niinpä Saaga kävi tekemässä kaarroksen (sinne mihin se ohjattiin!) kohti rengasta ennen putkeen (2) sukeltamista.

Veto putkeen (5), takaaleikkaus ja täysillä "eteen hyyyyppy" -käskytyksellä kohti okseria. Tuli vähän jaloille putkesta (5) (kääntyi takaaleikkauksesta kuitenkin oikeaan suuntaan!), eikä irronnut pelkästä huutelusta. Tätä vahvistettava. Hyvä käännös jälleen hypyllä (8) kohti pituutta (9) ja edelleen putkea (10). Putki (11) oli aika kaukana ja tässä välissä meinasi tulla kiire :)

Tarkka ohjaus pussiin (12), mutta en uskaltanut ottaa hidastuskäskyä pussilla. Pitää kokeilla sitä ensin treeneissä, ettei se vaan sotkeennu kankaaseen. Tästä syystä kaarre hypylle (13) valahti aika pahasti. Hypyllä (15) olin päättänyt tehdä takaaleikkauksen, mutta kuitenkin "muistaa ohjata ensin tarkasti hypylle ennen käännöstä". Tarkkuutta ja kääntävää ohjausta oikealle oli ihan liikaa ja Saaga kääntyi ohjauksen suuntaan, eli hypyltä (15) oikealle. Tällaisia pitää treenata, jotta pelkkä käsiohjaus (vasen käsi) riittäisi hyppyohjaukseen ja liike, rintamasuunta ja varpaat vois olla eteenpäin.

Videona sama tällä musiikilla:

Kisapäivää oli aika pitkä mun makuun: lähtö klo 6:30, paluu klo 17:30. Nyt siirrytään takaisin treenitauolle (siellä kun voi olla ihan oman aikataulun mukaan :) ja katsellaan uusia kisaratoja vasta, kun to do -listalta on kaikki kohdat yliviivattu:
- ylösmenokontakteilta palkkaa palkkaa ja lisää palkkaa
- takaaleikkauksia vahvistettava
- kepit alkaa toimia: lisätään haastetta lisäämällä eteen- ja sivuttain irtoaminen keppiohjaukseen ja jatketaan keppien jälkeen tehtävien puolenvaihtojen ja käännösten harjoittelua
- A:n kontakti kuntoon

EDIT 11.10.2010: Sopivia musiikkeja etsiessäni törmäsin myös näihin huippuihin: missä olit silloin kun kuulit tämän, tämän ja tämän hitin ensimmäistä kertaa?! :)