Oon harmitellut, etten ole listannut mihinkään kaikkia Seran agilitystartteja koko sen uran ajalta. Siitä olisi ollut helppo seurailla, miten osaamissuhdanteet vaihtelee ja onko ne yhteydessä vuodenaikoihin tai treenaamisen systemaattisuuteen.

Saagan kanssa tällaisen tarkastelun aloittaminen on vielä mahdollista, koska omassa muistissa on (vähän liiankin hyvin...) kaikki Saagan agiuran yksitoista virallista starttia lokakuun alusta tähän päivään. Tästä eteenpäin lupaan itselleni, että tilastoin ja seuraan Saagan startteja kymmenen seteissä ja analysoin, miten tulostaso vaihtelee.

Yksitoista starttia tuli tänään täyteen I-HAHin kisoissa Hyvinkään hallissa. Tuloksellisesti tästäkään kilpailureissusta ei jäänyt merkittävää historiankirjoihin eikä edes Guinnessin ennätystenkirjoihin, mutta toiseen rataan olin tyytyväinen. Kumpikin oli agilityrata ja tuomarina Anne Savioja.

Ensimmäinen rata näytti tältä. Meidän tulos HYL (hyppäsi neljäntenä esteenä olleen A:n kontaktilta hengitin syvään ja lopetin siihen. Tosin kävin tekee puomin sitten hengittelyn jälkeen ja se onnistui, huh.).

1290366972_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvamateriaalia kaikista niistä seitsemästä esteestä, jotka meidän ratasuoritukseen kuului näkyvät tässä:

Toinen rata oli tällainen sujuva, mutta mittasi perusasioiden osaamista. Meidän tulos 20,66 vp.: 5 vp. pituudelta, 5 vp. kepeiltä (olisin itse antanut 2*5=10 vp.) ja 10,66 aikavirhettä kontakteille hengailusta (mutta se otti ne kauniisti!) ja keppien uusinnoista.

1290367802_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Videona tämä rata näytti tältä:

***

Nyt siis 11 rataa Saagan kanssa medi1-luokassa takana ja niinkin perusasioissa kuin kepeissä ja kontakteissa on paljon ongelmia. Turhauttavaa on se, että samat "pikkujutut" on ongelmia myös Sepille, eikä mulla oikein ole keinoja noiden harjoitteluun (vaikka halua, intoa ja aikaakin olisi).

Saagan tuloslista ensimmäisistä 11 virallisesta kilpailusta ongelmakohtineen näyttää tältä:

1290369694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensimmäisen viikonlopun kilpailuissa virheitä tuli kontakteille hakeutumisesta. Se ongelma saatiin korjattua muutamassa päivässä kontaktien tehopalkkauksella. Myös rengas aiheutti puntin tutinoita ekana viikonloppuna, mutta senkin suoritusvarmuus parani tehostetulla palkkauksella. Pöytätreeniä ollaan tehty ensimmäisen viikonlopun jälkeen ja nyt sekin este alkaa sujumaan ilman sen suurempia jännityksiä. Takanaleikkauksiin ja loppusuoriin on selkeet treenisuunnitelmat, kuten myös pituusesteen vahvistamiseen, joten niitä en koe pysyväisongelmina.

Mutta sitten on noi kepit ja kontaktit. Ekoilla radoilla tuurilla läpi, sitten alkoi pakka hajoamaan ja puutteet perusosaamisessa, kepeissä ja kontakteissa, paistaan läpi. Kyllähän se syö fiilistä, että niillä treenimäärillä joita noihin on käytytty (sis. Saagan kanssa mm. 1,5 vuotta kujajuoksua ja satoja kontaktisuorituksia) suoritus on noin epävarma. Olisko kenelläkään erityisesti kyvyttömille ohjaajille suunnattuja keppi- ja kontaktitehokursseja tarjolla?!