Tammikuussa mennään jo pitkällä, joten on hyvä päivittää kuulumiset ajantasalle ennenkuin ollaan helmikuussa.

Juuri kun joulunpyhät olivat alkamassa, kauan odotettu ikkunalauta-asukas heräsi eloon. Jaanalta saatu amaryllis kukki kaksivärisen komeasti isolla kukalla. Valkoisen kaveri antoi vielä odottaa itseään uuteen vuoteen, mutta silloin sekin innostui ensimmäisen kierroksen kukkimiseensa.

Kuva 1. Kukkakaunotar joulukuulta

1295716660_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joulun Aamulehden viikkoliitteessä oli perinteiseen tapaan kuva-arvoitus. Tällä kertaa aiheena oli "Lintu tai kala", eli kuva-arvoituksista piti ratkaista 90 Suomessa tavattua lintu- ja kalalajia. Hauska tehtävä löytyy täältä: kannattaa kokeilla!

Kuva 2. Lintu tai kala -Aamulehden kuva-arvoitus

1295718729_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joulun ja uuden vuoden välin olin nuhayskäköhä-taudissa. Se niistä vapaapäivistä sitten. Erityisesti sairaana ollessa, mutta myös terveenä normaalissa arjessa vihtyyvyyden tasoa on saanut nostettua huomattavasti joulukuun alussa hankkimallani iPadillä, eli kotoisammin "ihmelaitteella". Laitteen omista ohjelmista eniten käytössä ovat synkronoitu sähköposti, Safari-verkkoselain tietysti, kalenteri, muistio, kartta/navigointi ja Youtube. Musiikin kuuntelussa olen aika huono, joten iTunesia en juuri ole käyttänyt. Suosikki-applicationeiksi ovat muodostuneet Hesarin iPad-sovellus, Penultimate-piirustusohjelma agiratojen piirtelyyn, Evernote-dokumenttiohjelma sekä peleistä Angry Birds, Cut the Rope ja Carcassonne.

Kuva 2. Seriosa ihmelaitteessa

1295718348_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuosi vaihdettiin Tampereella raclettejen (tuplajuustolla) ja halvatun hyvän halvajäätelön saattelemana. Onneksi juhlapaikan naapurit olivat satsanneet paksulla setelinipulla rakettipuoleen, joten päästiin niistäkin nauttimaan illan kuluessa. Saaga oli mukana juhlinnassa, mutta Sepi vietti vuodenvaihteen jo perinteeksi muodostuneessa paikassa, sängyn alla mahdollisimman kaukana paukkeesta.

Uuden vuoden kunniaksi, 2,5 vuoden asumisen jälkeen etsin kotitaloni saunan kokeilemalla avaimen sopivuutta kaikkiin ei-nimettyihin oviin. Löytyihän se ja nyt olen hyödyntänyt keskiviikon lenkkisaunavuoroa jo kahdesti! Tällaisten asioiden kanssa ei kannata hosua :)