Loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna torstai-illan juhlijoiden vasta raahustaessa koteihinsa suuntasi Reiskan nokka jo täyttää kaasua Turkuun ja edelleen päivätanssien soidessa Ahvenanmaalle. Viikonloppuna Eckerö Hallenissa järjestettiin kaksipäiväiset agility-iloittelut, joissa kumpikin koira starttasi kaikki mahdolliset startit: Saaga 3 ja Sera 4 lähtöä.

Laivamatkoissa oli panostettu jälleen maksimaaliseen nautintoon: mennessä iso aamupala vähän isommilla aamupäiväunilla kuorrutettuna ja tullessa buffettia koko rahalla ammattikoomikoiden viihdytyksessä. Siitä tarkemmin myöhemmin.

Koska matka Ahvenanmaalle ilman hyvää ruokaa ja erinomaista seuraa olisi kuin agiradan hyllyttäminen kakkosesteellä, liittoutui Helsingin heimo heti alkumatkasta Länsi-Suomen parhaan kansan, raumlaisten kanssa. Raumalaiset, aivan kuten viimeiset pirkkalalaiset, ovat villi kansa, joka on tottunut telmimään erilaisten karvaisten otusten kanssa ja valmiina kilpasille mitä hulluimmissa lajeissa. Yleensä meno yltyy äärimmäisyyksiin, mutta siitä ei raumlainen hätkähdä - hehän sekoittavat tortillajauhelihaansakin sirpaleita luonteenlujuuden vahvistamiseksi! :)

Menomatkalla aloitettiin hieno perinne, joka varmasti pääsee Suurten Urheilutapahtumien Hall of Fameen yhdessä Finlandia-hiihdon ja Jukolan viestin kanssa: Ahvenanmaan agilitykilpailujen virallinen Rauma vs. Helsinki -haasteottelu. Helsingin joukkueessa kilpailivat Sera, Saaga, Aida ja Dia. Raumalaisten joukkue muodostui Hemulista, Zikistä, Hepusta, Soolosta ja Ebbasta. Uhoa täynnä aloitettiin voittourakka lauantaina 2-luokan radoilla, eli Team Helsingin ensimmäisenä starttaajana Saaga. Tuloksena 10 vp.

1295797491_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Takana leikkaus okserilla (7), valssi välissä 13-14 ja auttamattomasti myöhästynyt pers'jättö välissä 14-15. Olin huolimaton kepeille (6) ohjauksessa, joten siitä muutama kielto. Muuten ihan hyvä rata ja mikä tärkeintä: ensimmäinen ei-hylly haasteottelutuloksiin! :)

Toisena ratana 2-luokan agilityrata. Saagan tuloksena 0 vp, sij. 1./7 --> LUVA.

1295797550_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toisin kuin moni muu ohjaaja, ohjasin keinun (9) vasemmalta puolelta, kuten myös hypyn (10) ja putken (11). Jäin myös hypyn (12) ja A-esteen (13) oikealle puolelle ja tein pers'jätön ennen pussia (14).

Saaga laittoi siis hyvin kortensa kekoon ja Helsingin joukkue oli jo kiihdyttämässä takakaarteessa, kun Rauma vasta lähti liikkeelle lauantaina 3-luokkien startatessa. Kolmosten eka rata oli agirata ja näytti tältä. Seran tuloksena HYL.

1295797526_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjasin 2-3 oikealta puolelta, mutta en saanut putken (4) viettelystä voitettua ja kielto hypyltä (3). Puomilla (8) Seralla ei ollut aikomustakaan hidastaa, vaan kiihdytti tuhatta ja sataa kohti hyppy (9). Tähän loppui meidän ratasuoritus ja siirryttiin sujuvasta katsomon puolelle. Pöh mitä possuilua (ja tasoitusta raumlaisille). Ne tais ollakin vastustajajoukkueen fanijoukot, jotka kannustivat Seraan kiihdyttämään puomilla! Eihän se nyt sellaista ilman syytä... :) Dialle tältä radalta upea sikanopee kakkossija; meille muille haasteotteluun osallistujille hyllyt.

Seuraava oli 3-luokkien hyppis. Seralle 5 vp. kepeiltä sisäänmenosta. Muuten hyvä rata.

1295797509_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiirehdin liikaa kepeille ohjauksessa ja Seran rynni kakkosväliin. Ei sen jarrutukseen tossa kepeillä voi oikein luiottaa, joten täytyy keskittyä ohjaamaan se varmemmin.

Toisella lauantain hyppärillä jälleen keppiongelma: Sera meni hienosti sisään, mutta mun kiljaistessa "JES" vallan kovaäänisesti (vaikka harma sitä uskookaan, kun minusta on kyse), tuli pois riemuitsemaan hienoa sisäänmenoa :) Tuloksena HYL (otin purken kautta uudelleen).

 

1295797518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mulla meni nämä kaksi hyppäriä sen verran sekaisin, etten muista kummalta sitä menestystä millekin tiimille tuli, mutta varmoja nollia tekivät ainakin Aida (H), Dia kummaltakin (H), Soolo kummaltakin (R), Ebba (R), Hemuli (R), ; tuloksia lisäksi Hemuli (R), Ziki (R) ja Sera (H). Meniköhän edes sinnepäin.

Yhtä kaikki: Erityisesti Dian hurmosmaisten tulosten ansiosta talven 2011 haasteottelun (agilityratojen perusteella lasketut) voittokuohuvat kilisteltiin Team Helsingin kunniaksi! Parhaista palkinnoista, Hello Kitty (HK on muutakin kuin makkaraa, raumlaisille tiedoksi :) -hatusta ja asustukseen sopivasta serpentiinistä, saatiin kiittää parhaita vastustajia, rakkaita raumlaisia.

Kilpailun huipentuma, viimeinen erä "kerran vielä pojat" -hengessä kisailtiin paluumatkalla laivan buffetissa. Tehtävä oli säännöiltään yksinkertainen: työnnä suolatikku poikittain suuhusi. Melkein yhtä hyvä kuin "Pieni muna - iso sielu" oli kisan tiimellyksessä lanseerattu "Pieni pätkä - iso tikku": Se kenellä jää katkaistusta suolatikusta pienin pätkä pöydälle, on voittaja. Kilpailu taisi päättyä ratkaisemattomaan tai sitten Rauma voitti epäselvissä olosuhteissa (sopupelilläkö?!). Toukokuussa uudestaan! :)

Sunnuntain radat on unohtuneet, eikä sieltä tuloksiakaan tullut, joten jääkööt se kisapäivä mysteeriksi.

Todellinen voitto taisi kuitenkin mennä lopulta Länsi-Suomeen: harmillisen rengas-onnettomuuden takia Ahvenanmaan retken tällä kertaa väliin jättänyt Svingi kuvattiin terveeksi, ja onnettomuudesta toivottavasti päästään kuntoutuksella ja isolla säikähdyksellä. Hyvä kingi-Svingi! :)