Ollaan pidetty oikeastaan koko hallikausi marraskuusta 2011 maaliskuuhun 2012 taukoa kisaamisesta, mutta aikaisemmista talvikausista poiketen oman hallin valmistumisesta alkaen tammikuusta 2012 kyllä treenattu aktiivisesti viikottain. Tai no ainakin Saaga on treenannut, Sepin ohjatut ja omatoimiset treenit taisi jäädä neljään kertaan.

Syy taukoon on kaksiosainen: Ensinnäkin, minä en yhtään tykkää kisarutiinien suorittamisesta talvisäässä. Kaikki on niin hankalaa lämmittelyistä koirien säilytykseen ja oman vuoron odotteluun. Toinen syy on se, että tänä vuonna olen yrittänyt jaksottaa koirien kautta aikaisempaa järkevämmin.

Kesän 2012 arvokisoihin tähtäävän treenisuunnitelmani mukaan
  • Periodi 1: Loka-joulukuu 2011 oli totaalista taukoa agilityharjoittelusta peruslenkkeilyä kuitenkaan unohtamatta.
  • Periodi 2: Tammi-huhtikuu 2012 on pyhitetty peruskunnon vahvistamiselle ja lajiteknisen osaamisen kehittämiselle: yksittäisten taitojen hinkkaamiselle ja omien vahvuuksien vahvistamiseen entisestään.
  • Periodi 3: Toukokuu-heinäkuu 2012 on aktiivista kisaamista. Silloin treeneissä keskitytään ratatreeniin, pakan koossa pitämiseen ja erityisesti oman keskittymisen ja suorituksen ennakkosuunnittelun vahvistamiseen. Tavoitteena on toki olla kirkkaimmassa loisteessa (periodi 4: kauden päätavoite) SM-kisoissa kesäkuun puolivälissä ja MM-karsinnoissa heinäkuun puolivälissä.
  • Periodi 5: Elokuu-syyskuu 2012 kisaaminen jatkuu satunnaisesti, koska ulkokautta vielä jäljellä. "Pehmeä lasku tauolle".
  • Periodi 6: Loppuvuosi 2012 taukoa treenaamisesta ja seuraavan kauden suunnittelua.
Suunnitelmassa on tuleville kausille vielä hiomista (mm. viikkotason suunnittelu), mutta toistaiseksi olen ollut tyytyväinen jaksotukseeni.

Agilityurheilussa arvokisoja on kolmenlaisia: piirinmestaruus-, SM- ja maajoukkueen karsintakilpailut (MM-karsinnat). SM-kilpailut kilpaillaan kesäkuussa, MM-karsintakilpailut heinäkuussa ja piirinmestaruuskilpailut syyskuussa. Osallistuakseen SM-kisoihin ja MM-karsintoihin koirakon tulee saavuttaa tietty tulostaso arvokisoja edeltävällä kaudella ts. hankkia tietty määrä ratavirheettömiä ja ihanneajan alittavia tuloksia, nk. nollatuloksia kilpailuista. Lisäksi kahden näistä nollatuloksista tulee olla peräkkäisiltä radoilta, ja MM-karsintojen osallistumisedellytyksenä on nollavoitto vähintään yhdestä kilpailusta.

SM-kilpailuihin vaadittavia tuloksia on mahdollista kerätä 7.6.2011 – 4.6.2012 välisenä aikana. Vastaavasti maajoukkueen karsintakilpailun tuloksia on mahdollista kerätä kilpailuista, jotka järjestetään 12.7.2011 – 2.7.2012 välisenä aikana.

Seuraavassa on esitetty Seran ja Saagan tulokset SM- ja MM-nollien keruuajalta 3. treeniperiodin alkuun saakka. Muutamia kisoja ollaan siis käyty ylläpito- ja kannatusmielessä myös valmistavilla periodeilla 1-2.  Näissä kilpailuissa on pyritty hyödyntämään erityisesti niitä yksittäisiä taitoja (mm. kääntyminen, oma liikkuminen ja sijoittuminen), joita ollaan erityisesti harjoiteltu treeniperiodilla 2.

Kilpailut 7.6.-30.9.2011 (4 kk):
 
Kilpailut 1. ja 2. periodilta 1.10.2011 - 30.4.2012 (7 kk)
 
Toukokuun ja 3. periodin alkaessa koirien nollaprosentit SM- ja MM-karsintojen tuloskaudelta 7.6.2011 alkaen ovat Sera 24 % ja Saaga 27 %. Tavoitteena on nostaa nollaprosentti yli 50%:n SM-kisoihin mennessä.