Ei kovin hyvin ala tämän blogin tarina: osoitetta ei ole liiemmin vielä edes mainostettu ja nyt jo päivittäminen tökkii :)
Lisäksi kirjoitin pitkää sepustusta noin tunnin jonkun muun, eli vieraalla koneella, painoin vahingossa peukalolla hiiressä olevaan BACK-nappia (kuka neropatti on mennyt suunnittelemaan hiireen ylimääräisiä nappuloita niiden kahden perinteisen lisäksi ?!?) ja WIUH: kaikmän. GRRRR****!!  Periksi ei anneta, ja reippaana tyttönä näppäilin kaiken uudestaan (tällä kertaa notepadissä), joten voilà!

*******************

Viikon 17 tapahtumia kaikki yhdellä kertaa:

1) Mahdollisuuksien maanantai: agialkeiden testitilaisuus
Pääkaupunkiseudulla agilityn aloittaminen eli kurssipaikka alkeiskurssilla on lottovoiton arvoinen saavutus. Paljon innokkaita uusia harrastajia olisi tulossa, mutta seurojen resurssipulan takia paikkoja treeniryhmissä on auttamattomasti liian vähän. Viime aikoina kysyntää paikkaamaan on perustettu useita kaupallisia koirakouluja, mutta luultavasti kalliiden hintojen ja harjoittelun jatkuvuusmahdollisuuden puutteen takia monet "tosiharrastajat" himoitsevat paikkaa oikeiden agiseurojen kursseilta.
Tämä näkyi meidänkin seuran tämänpäiväisessä agilityn testitilaisuudessa. Tulijoiden oli pitänyt laatia vapaamuotoinen kirje hakemuksen liitteeksi, jossa piti kertoa koirakon harrastustaustasta ja toiveista, odotuksista ja tavoitteista agilityn suhteen. Vaikka en valintaprosessista tai -perusteista mitään tiedäkään, uskoisin "arpaonnen" suosineen niitä hakijoita, joilla jo on jotain harrastetaustaa ja tavoitteet selvillä agilityn suhteen. Vaikka se raa'alta tuntuukin, ainakin itse valitsisin/toivoisin uusien seuran jäsenten olevan mieluummin niitä aktiivisia ja innokkaita järjestötoimijoita, kuin pelkkien hyvien reenimahdollisuuksien perässä seuraan tulevia.
Hakemusten ja näiden kirjelmien perusteella aikuisten alkeiskurssin testitilaisuuteen oli valittu 30 koirakkoa, joista 10 valittaisiin keväällä  ja 10 syksyllä alkavalle alkeiskurssille. Junnujen testitilaisuuteen voitiin ottaa kaikki 12 hakemuksen lähettänyttä. Mikä parasta, mukana oli meidän frendi Nappi sekä useita muita vesikoiria. Go veskarit go! :) Ainahan sitä toivoo, että vesikoiraihmisten osuus agiharrastajista ja erityisesti palkintopallilla olevista kasvaisi.
Junnujen testitilaisuuden jälkeen reenattiin omatoimisesti kontakteja puomilla. Minähän päätin talvella Ahvenanmaan kisoissa aloittaa kontaktien opettelun kokonaan alusta. Ulkoreenien tauon aikana ollaan opeteltu kosketusalustalle (hiirimatto) koskeminen ("matto") niin, että käskystä koira menee maahan etutassut alustalla. Tätä ollaan tehty pari kuukautta kotona erilaisilla etäisyyksillä alusta sohvalla, sängyllä, eteisessä, keittiössä jne. Viime viikolla (tästä kertomuksen kohteena olevasta maanantaista laskettuna) siirsin alustan ulos; ensin satunnaisia toistoja lenkillä, sit agikentällä ja lopulta alusta puomin lopussa (ei kontaktilla, vaan heti sen jälkeen --> kun koiran etutassut on alustalla, se on maassa kontaktialueella). Tätä siis reenattiin tänään. "Puomi"-käsky puomille tultaessa ja "matto"-käsky alastulolla: Naksu, namipalkka, kehuja, kehuja ja vasta "mennään"-käskyllä vapautus kontaktilta, ja lopuksi pallopalkka. On toiminut ihan hyvin, ja saatiin tänäänkin pelkkiä onnistuneita suorituksia.
Napin testitilaisuuden ja Seran kontaktisulkeisten jälkeen pääsivät koiran kiihdyttelemään lähimaastoon. Aikamoista vauhtia mentiin ja Nappi tyypilliseen tapaansa kävi rypemässä jokaisessa kurakossa; heh heh se on sitten hauska! :)

2) Tiiviin reenin tiistai: kontakteja, kontakteja, kontakteja
Eilinen kontaktireeni jatkui. Tänään keskityin erityisesti omaan liikkeeseeni puomilla; jäin jälkeen, menin edeltä, kiihdytin houkuttelevasti alastulolla täysillä kontaktialueen ohi, lähin sivusuunnassa pois päin, olin vaan paikallani ja huutelin käskyjä kauempaa. Kaikki meni hyvin; kyllä se tajuaa, mitä siltä odotetaan. Jes! Seuraava etenemisvaihe eli alustasta luopuminen kuitenkin jännittää...

3) Koetinkivi-keskiviikko: ulkokauden ensimmäiset agiharkat
Eilen kentältä kotiinpaluumatkalla kävin Itiksen kautta ostamassa itselleni uudet ulkoilukengät. Nettivertailujen ja -arvostelujen perusteella päädyin multisport-lenkkareihin, ja niitä piti käydä heti tänään testaamassa. Juostiin Seran kanssa ennen agitreenien alkua 3,6 km:n kuntoilulenkki, joka menee sopivasti agikentän ohi. Kengät oli hyvät, ei hiertäneet ja olin tyytyväinen hankintaani.
Agitreeneissä Sera oli ihan tulessa: suoritti kaiken kuuliaisesti ja täysillä. Valkku totesi, että mukava nähdä vanha tuttu Sera takaisin, sisähalli kun ei ollut meidän juttu. Ja nyt kun turkkikin on pois, vauhtia on ainakin 1,5-kertaisesti ellei tuplasti lisää!
Kontaktit tehtiin ekaa kertaa ilman alustaa. Olin hieman pettynyt, sillä maahanmenot tuli hieman liian aikaisin. En kuitenkaan ole kovin huolissani, pitää vaan tarkentaa paikkaa vielä selkeämmäksi. Kyllä se siitä!

4) Tapahtumatäyteinen torstai: koiranpäivän tapahtuma Tuomarikartanon vinttikoiraradalla
Noudettiin Nappi omistajineen kyytiin ja suunnattiin kohti Tuomarinkartanoa, jossa vietettiin koiranpäivää kaikenlaisine tapahtumineen. Oli näyttelyharjoituksia, rotuesittelyjä, agility- ja pk-esityksiä, ratajuoksua ja muuta koiramaista actionia. Tapahtumassa oli myös mahdollisuus luovuttaa näyte Hannes Lohen geenitutkimukseen ilmaiseksi. Oltiin täytetty Seran ja Napin näytteitä varten lippuset ja lappuset valmiiksi, mutta kun nähtiin monikymmenmetrinen jono näytteenottopaikalle, into hieman laantui ja näyte jäi otattamatta.
Sää oli aurinkoinen, ruoho vihersi ja paikka sopi ulkotapahtumaan. Sattumalta nähtiin myös Suvi Helmi-bedlingtoninsa kanssa pitkästä aikaa! Kuulumisten vaihdon jälkeen suunnattiin koko kolmikko ratajuoksupaikalle. Kaikki kolme kiisivät salamina rätin perässä, myös Sera, vaikka luulin ettei se todellakaan lähde metriäkään poispäin meistä. Ehkä en olekaan niin korvaamaton, kun verisestä rätistä on kyse :)
Tulomatkalla ajeltiin agikentän kautta ja tehtiin muutama toisto, mitäpä muuta kuin kontakteja. Samalla näin ekaa kertaa Napin agilityradalla; aika lupaavaa menoa alkeiskurssilaiseksi! Vau!!

5)-7) Viikonloppu vapaalla:
Perjantaina suunnattiin viikonlopun viettoon Tampereelle, jossa lenkit suuntautuivat Tasanne-Atala-Olkahinen ja Leinola-Linnainmaa -seutujen lisäksi myös Pyynikille ja tietty näkötorniin munkkikahville. Suosittelen kaikille Tampereen kävijoille: Munkkeja saa ympäri vuoden ja maisemat on parhaat! "Kappale kauneinta Suomea", sanoisin. Kiitoksia lenkkiseurasta neidit P, E, Ma & herra pikku-K! :)