Meillä on Kaakkois-Suomessa yksi tosi cool kamu, joka paimentaa tuhatpäistä hevoslaumaansa, toimii eräoppaana vaativissa olosuhteissa ja ehtii myös silloin tällöin valloittamaan agikentät. Tällä virtuoosilla on aktiivinen sihteerikkö, joka tarinoi sankari-Ässän seikkailuista ja piirtelee mm. treeniratoja päiväkirjaansa. Kiitos näiden merkintöjen, ollaan Seran kanssa tehty viime kertoina omatoimisissa reeneissä muutamaa haastavaa mutta hauskaa radan pätkää. Ilma ei ole ollut kummoinen, sillä vettä on tullut kerta toisensa perään. Miksi aina työpäivän aikana paistaa aurinko ja illaksi tulee myrskutuulinen sadesää?!

Tässä ratapiirros viime perjantailta, Gorpulta kopsattuna (kiitti!! :) :

973016.jpg

Erityisesti väli 7-8 osoittautui vaikeaksi, enkä meinannut millään saada sitä toimimaan. Kuvasta poiketen, rakentamallani radalla oli hypyn (9) jälkeen kuuden kepin keppieste suoraan hypyn alastulolta eteenpäin (esteen (8) suuntaisena). Alku meni hyvin, Sera irtosi hyvin putkeen (4) vaikka lähetin sen melko esteelle kaukaa. Tosi hyvä harjoitus oman liikkumisen lisäämiseksi!

***

Eilen puolestaan tehtiin toista Gorpun piirtämää rataa (kiitti tästäkin!); sateessa jälleen. Alla olevassa kuvassa ensimmäinen versio viivalla, toinen numeroilla:

903748.jpg

Muutoksena rakentamaani rataan, "alasuoralla" hyppyjä oli vain kaksi ja hyppy (7) ei ollut, eli kepeiltä mentiin suoraan hypylle (8). Sera haki kepit hyvin, kunhan muistin jäädä tarpeeksi kauaksi lähettämään. Hyppyrivi 3-4-5/8-9-10 meni hyvin ja putkeen irtosi hyvin. Tarkkana pitää olla siinä, ettei kädet laske liian voimakkaasti ja rimat putoa sen myötä. Sää oli taas mitä ihanin; vettä satoi oikeestaan koko 2 tuntia, joka kentällä oltiin.

Radan pätkän jälkeen sain apua puomin kontakteilla palkkaamiseen. Nyt jäin selvästi puomilla, ja Sera palkattiin pysähtymisestä puomin loppuun. Meni ihan OK, mutta kaipaa ehdottomasti lisätreeniä tähän. Huomattiin, että "matto"-käsky on niin voimakas, että se pysäyttää koiran - varsinkin silloin, kun huutelen sitä sen takana. Täytyykin nyt miettiä, josko jättäisi matto-käskyn puomin suorituksesta pois  ainakin silloin, kun itse jätättää ko. esteellä.

Tän viikon sunnuntaista seuraavien kahden viikon aikana startataan yhdeksän kisarataa; sunnuntaina Tampereella heppamaneesissa, seuraavana lauantaina Kirkkonummella hiekkahallissa ja sunnuntaina Lemmikkimessuilla Myyrmäkihallissa Vantaalla sekä isänpäivää edeltävänä lauantaina Riihimäellä, jossa startattavana on peräti kolme rataa. Tavoitteet on korkealla ja hyvinhän meillä meneekin, jos saan itse itseni keskittymään :)