Saagan agilityn alokasaika alkoi tiistaina Seran reenien yhteydessä. Agilitypalveluskelpoisuuden, palveluspaikan ja koulutushaaran määritykseen vaikuttavat monet tekijät, jotka ratkeavat alokas- ja koulutuskausien aikana. Yleisenä periaatteena on sijoittaa agilityalokkaat palvelukseen kotipaikkansa lähellä sijaitseviin joukko-osastokentille ja -seuroihin sekä sellaiseen agilitysotilaskoulutukseen ja tehtävään, joka parhaiten vastaa alokkaan koulutuspohjaa, tulevaisuuden suunnitelmia ja taitoja.

Saagan ensimmäisen reenikerran aiheena oli "kentällä hengailu", "esteiden seassa juoksentelu" sekä "kentän tallaaminen suuren GUrun, Sepin suorituksia varten". Ensikertalaiseksi Saaga suoriutui tehtävistä mallikkasti ja vipelsi koko 1,5 tuntia kovaa vauhtia kenttää ympäri.

Koska kyseessä oli ulkokenttä ja sää luminen ja kylmä, tehdyt harjoitukset piti mitoittaa sen mukaan. Esimerkiksi kontaktiesteitä emme tällä kertaa tehneet ollenkaan vaaratilanteiden välttämiseksi. Ehdittiin tehdä Seran kanssa kahta rataa, joista tässä ensimmäinen:

Olin toivonut valkulta jaakotus-reenejä ja niitä saatiin. Seralla toimii ko. ohjaus hyvin, kunhan muistan itse ohjata selkeästi oikealla kädellä. Keppien sisäänmenossa tuli taas virheitä, kun tungin itseni liian lähelle keppejä ja näin työnsin Seran omalla kropallani väärälle puolella keppejä. Vaikka rata näyttää lyhyeltä, se tuntui 40 cm:n hangessa yllättävän raskaalta...

Seuraava rata näytti tältä:

Reenin aiheena kuolleet kulmat putkella sekä edelleen jaakotuksia käännöksissä. Valitettavasti en enää muista, miten loppurata meni, mutta oletettavasti toi putki siinä ainakin oli jollain tapaa mukana... Sera haki tosi hyvin hypyltä (6) putkelle (7) ja pääsin liikkumaan suoraan putken takaa hypylle (8). Erinomaista ottaen huomioon, että ollaan harjoteltu putkien kuolleita kulmia tosi vähän!

Reeniapuna oli myös valkun 2,5-vuotias Max (rotu: homo sapiens), josta Saaga löysi täydellisen hengenheimolaisen. Parivaljakko esitteli taitojaan mm. lumessa kieriskelemällä ja hangessa juosten. Saaga on löytänyt oman Idolinsa!

Tässä alokas-Saagan reenit torstailta; reenien aiheen mukaisesti hengailupisteet merkattu punaisella raksilla.