Keskiviikkona Ojangossa treenattiin usean vesikoira voimin, ja tein sekä Seran että Reian kanssa kahta rataa. Tässä ensimmäinen:
2058517.jpg

Takasuoralla putkesta (2) putkeen (8) pyrin saamaa Seran irtoamaan itsenäiseen esteiden suorittamiseen. Aloitettiin tämä pätkä vain muutamalla esteellä ja pallopalkalla, mikä auttoi, ja lopulta takakaarros menikin hienosti itsenäisesti mun jäädessä sisäkaarteeseen pienemmälle kaarelle.

Lopussa esteeltä 12 eteenpäin meinasi seota raajoihinsa, jos vähänkään oli myöhässä ohjauksensa kanssa. Putkeen 17 vienti oli ovela, samoin pätkän 11-12-13-14-15 onnistuminen ilman valtaisaa kaarrosta väliin 14-15 oli haastavaa.

***

Toinen rata oli edellinen toisin päin pienin muutoksin ja näytti tältä:
2058519.jpg
Seran kanssa hyppy (3) osoittautui uskomattoman vaikeaksi, mutta Reian kanssa meni helpommin. Takaaleikkaus hypyllä (9). Kepeille ei meinannut Reian kanssa löytyä yhteisymmärrystä, ennenkuin sain vinkiksi antaa sille enemmän tilaa ja mennä kauemmaksi. Ja se toimi! Reiaa voi vedättää kepeillä paljon Seraa enemmän, ja heti kun tuon tajusin, alkoi suoritus sujua. Irtoamista hypyillä 15-19 kohti putkea 20. Tämä meni hyvin ja Sepikin meni sukkelaan. Pitäisi vaan kisoissakin luottaa siihen enemmän, eikä aina ola viemässä kädestä pitäen perille saakka.

**

Torstain ohjatuissa reeneissä irtoamisharjoitukset jatkuivat. Rata oli ao. kuvan mukainen soikio, jonka perimmäinen tarkoitus oli tuoda koiralle itseluottamusta ("saan tosiaankin mennä täysillä suoraan"), tasapainottaa reenaamista, sillä usealla viime kerralla radat ovat olleet todella haastavia vääntöjä, ja tuoda sitä kautta koiralle paljon onnistumisen tunteita.

2061044.jpg

Putkesta toiseen väliä mentiin siis täysillä uudelleen ja uudelleen ja palkattiin heti, kun koiran itsenäinen tekeminen ja irtoaminen alkoi parantua. Puomi harjoitusalueen keskellä takasi, ettei ohjaaja päässyt oikomaan, vaikka koira olisikin irronnut hyvin. Ja juostiinhan me kaiman kanssa ja kovaa! :) Myös kaikki koirat (tällä kertaa reeneissä oli vain kolme koiraa ja kaksi ohjaajaa) oli tulessa ja liekeissä, ja harjoitteella onnistuttiinkin saamaan irti sellaista vesikoira- ja cockerienergiaa, että sillä olisi valaissut koko kentän reenien ajaksi. Oli hauskaa; milloinkas niitä kisoja olisikaan taas tarjolla?!? :)