Huh mikä viikonloppu!
 
Ensinnäkin kiitos kaikille seurakavereille hauskasta viikonlopusta! :)

Oli hauska kuulla, että meidän blogia seuraillaan myös mm. golfkentällä :)

Kuva 1. Sepi vauhdissa Oreniuksen Annan sunnuntain radalla
1818390.jpg

Leiri järjestettiin tätä nykyään Järvenpään kaupungin omistamassa Järvenpään matkailukeskuksessa, Tuusulanjärven rannalla. Puitteet olivat juuri optimaaliset koiraharrastajille; hyvät perusfasiliteetit, ei turhia pröystäilyjä ja mökitkään eivät olleet niin justiinsa, eli koiraharrastajille juuri sopivat. Kouluttajina leirillä toimivat Juha & Anna Orenius, Anja Lehtiö, Teemu & Niina-Liina Linna, joista keskimmäiset kolme osuivat oman ryhmäni kouluttajiksi. Reenattiin Seran kanssa viiden koirakon medi3/maksi3-ryhmässä yhdessä Nikin, Leyan, Kiusan ja Ninjan kanssa.

Saatiin viikonlopun reeneistä niin paljon todella hyviä vinkkejä tulevaan reenaukseen liittyen, ettei taida palvelimen tila riittää.Tässä viikonlopun tärkeimmät meitä koskevat vinkit:
  • opettele perusohjaustekniikat ensin hyvin selkärankaan saakka, ennenkuin kuvittelet oppivasi mitään sen monimutkaisempaa
  • lisää vietinnostatustreeniä (vaikka apuohjaajan kanssa pallolla); vauhti & tempo saatava säilymään läpi radan
  • kasvata kuntoasi, että jaksat juosta ja ohjata koko radan
  • keppitreeniä, treeniä, treeniä, ... , treeniä...
  • käytä tehokkaammin hyväksi sitä, että koira kääntyy tiukasti ja saa kurvit tiukoiksi
  • älä hätiköi, mutta ohjaa ennakoiden
  • älä jää töpeksimään koiran juoksulinjalle, vaan jätä sille tilaa suorittaa
  • katso koiraa kun se suorittaa rataa, äläkä juokse karkuun taaksesi katsomatta. Ei siis näin:
1818403.jpg

Monet noista olikin "vanhoja mokia" (kepit, mun liike, kunnon puute), mutta joukossa oli myös monia uusia vinkkejä, miten saada radat ensistä sujuvammaksi ja mitä minä ohjaajana voisin kehittää tekemisissäni. Jo pelkästään siitä, että saisi kaverin mukaan omatoimisiin reeneihin, olisi monessa jutussa hyötyä. Vapaaehtoisia reenikavereita/apuohjaajia otetaan vastaan :)

***
Perjantaina 8.8.2008 leirikisarata

1818046.jpg
Lähde: Alma&Niki

Leirikisan tuloksena vitonen kepeiltä: jos et ohjaa koiraasi, se kääntyy kepeiltä katsomaan, miksi et ohjaa. Niin yksinkertaista se on, taukki. Muuten hyvin, kuten myös koko meidän joukkueella; voitettiin koko kisa ja saatiin hieno kongi palkinnoksi!

***
Lauantain 9.8.2008 eka treeni; kouluttajana Teemu Linna.
Harjoituksen aiheena erityisesti keskittyminen (=kaikkien esteiden ohjaaminen) sekä edistyneemmille koirakoille vaihtoehtoiset ohjausratkaisut. Meille riitti ihan perusjuttujen läpikäynti.

1815148.jpg
Lähde: Alma&Niki

Pikku viilaus tarpeen sinne sun tänne, mutta suurempia ongelmia ei ollut missään. Lopussa kokeiltiin miten menee, jos ohjaankin kepit (12) oikealta puolen, heitän/työnnän/vippaan Seran putkeen (13) ja siirynkin itse keppien oikealla puolella kohti putken päätä (14). Jännittävää, eikä vielä oikein toiminut. Hyvä reenauskohde kuitenkin!

***
Lauantain 9.8.2008 toinen treeni; kouluttajana Anna Orenius
Aiheena mm. "eteen"-käskyn osaaminen (= jälkimmäisen radan piiiiitkä loppusuora), oikealle esteelle hakeminen/ohjaaminen (= radalla aivan vierekkäin kepit & putki), vaikeat keppikulmat

1818053.jpg
Lähde: Alma&Niki

Esteelle (3) ei saa hätiköidä, mutta pitää olla poissa tieltä okserilla (4). Viitosesteeltä avustettu vienti kepeille (6) (käsi ekasta välistä auttamaan koiraa valitsemaan kepit houkuttelevan putken suun sijaan). Kiva rata, jossa sai valssailla sukkelaan!

Samoissa treeneissä ehdittiin tehdä myös toista, kunnon loppukiihdytystä vaativaa rataa, joka näytti tältä:

1818064.jpg
Lähde: Alma&Niki

Vaikea pätkä on esteet 7-8-9-10; miten ohjata nuo esteet jäämättä tielle esteelle 10 mennessä?? Lisäksi loppusuora vaati todellakin kunnon kiihdytystä, ohjausta unohtamatta!
***

Sunnuntain 10.8.2008 ensimmäinen treeni; kouluttajana Anja Lehtiö.
Harjoituksen aiheena mm. twistaus, takaaleikkaukset, pakkovalssaus ja jaakotus.

1811955.jpg

Aivan mieletön rata; tosi kiva tehdä!

Harjoiteltiin ensin muutama ohjauskuvio esim. alun kunniallista suoritusta varten. Meillä ongelmaksi tuli keppien loppu; Sera jätti vikan välin toistuvasti tekemättä... Liekö syynä väsyminen vai mikä, mutta tuo ongelma pitäisi nyt saada paikattua. Ai että olisi ihana luottaa koiraansa kepeillä! Keskityin ohjaukseeni kunnolla, ja mielestäni onnistuin hyvin. Lopun 27-28-29 tuntui ensin hankalalta mutta jaakotus (vautsi mitä uusia hienoja sanoja olenkaan oppinut :) toimi siinä hyvin, ja putken (29) pää löytyi niin parhaiten. Olin tosi tyytyväinen tähän reeniin!

***
Sunnuntain 10.8.2008 jälkimmäinen treeni; kouluttajana Anna Orenius.
Aiheena mm. pakkovalssi, sylikäännös, välistäveto, pitkät suorat.

1812038.jpg
Alku oli samanlainen kuin aamun Anjan treenissä; tähän siis ei saa tulla virheitä. No, kyllä niitä tuli, koska a) itse ennakoin liikaa --> Sepi hyppäs kolmosen väärästä suunnasta ja b) koska putki veti magneetin lailla, jos ohjaus oli vähääkään myöhässä.

Sylikäännös kohdassa 5 - 6 toimi hyvin, vaikka jäin esteen (5) taakse. Kepeillä muutama virhe, mutta saatiin myös onnistuneita suorituksia (väsymystäkö?!). Putkiin viennit onnistuivat hyvin, ja jäin jopa hieman liikaa varmistelemaan. Loppusuoralla pitää muistaa kiitää täysillä ja myös ohjata esteet.

***
Kuva 3. Tunge, tunge...
1818435.jpg 

Heinäkuun tauko yhdessä tämän tehoviikonlopun kanssa teki meille tosi hyvää; nyt tiedän taas lisää siitä, mikä tekemisessä kiikastaa ja miksi turhaudun virheisiin. Lisäksi sain lisävakuuttelua sille, että koira on hyvä, kunhan ohjaaja vaan kehittyisi. Ja sehän kehittyy, prkl! :)