...voi todeta sosiaalisuus- ja yhteisöllisyyskiintiöiden olevan hetkeksi täytetyt ja hyvällä omatunnolla siirtyä koneen ääreen. Jos surffailukohteet alkaa loppua, tässä muutama mielenkiintoinen tai muuten vaan katsomisen arvoinen linkkivinkki.

Kuva 1. "Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa"

1261811120_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itsenäisyyspäivän juhlinnan tohinassa ohjelmaan kuului myös tämän persoonallisuustestin tekeminen. Omassa tuomiossani (!!) sanottiin mm. näin:

"Tehokkaat suorittajat (3) ovat tehokkaita toteuttamaan tavoitteitaan ja pyrkimyksiään ja näyttävät yleensä suoriutuvan tehtävistään hämmästyttävän ripeästi. Kolmosella on vahva sisäinen tarve olla paras siinä, mitä hän tekee. Menestymisen korostunut merkitys saattaa saada Kolmosen mittaamaan omaa arvoaan ehkä liiaksi työnsä tulosten kautta. Kolmonen on yleensä erittäin kunnianhimoinen kehittämään itseään ja tulemaan "parhaaksi omaksi itsekseen".

Vahva vaikuttaja (8) haluaa, että häntä kunnioitetaan ja että hänen itsemääräämisoikeuttaan ei pyritä rajoittamaan. Kasi haluaa olla itsenäinen ja riippumaton, mutta hän on myös erittäin turvallinen ja suojelevainen perhettään ja ystäviään kohtaan. Kasit ovat parhaimmillaan silloin, kun he saavat olla vastuussa ja heidän kykyihinsä luotetaan. Kasit ovat hyvin oikeudentuntoisia. He puolustavat heikompia ja puuttuvat vääryyksiin ja epäoikeudenmukaisuuteen rohkeasti ja omaa nahkaansa säästelemättä. Kasit ovat voimakasluonteisia ja suorasanaisia. Kasit huomaavat usein itsekin taipumuksensa liioiteltuun voimankäyttöön. Kasi on parhaimmillaan silloin, kun hän puolustaa ja suojelee toisia vahvuudellaan ja työskentelee sellaisten asioiden puolesta, joihin uskoo koko suuresta sydämestään."

Allekirjoitatko? ;) Kannattaa kokeilla!

Kuva 2. "On vilinää vilskettä, helinää helskettä, pienten tiukujen"

1261811181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joulun alla olen taas pitkästä aikaa matkustanut junalla väleillä TRE-JKL, JKL-HKI ja HKI-TRE. Uudet lukijat voivat käydä tutustumassa junakokemuksiini menneiltä vuosilta esim. täällä, täällä, täällä ja täällä. Italialainen pettää aina, ja niinpä jouluaatonaaton Pendolino oli jo lähtiessään 45 minuuttia myöhässä. Onneksi koirat eivät olleet mukana: lemmikkivaunuun meni niin pelottavan näköinen dobermanni, että en ehkä olisi uskaltanut matkustaa sen kanssa samassa parin neliömetrin tilassa... Joukkoliikenteen houkuttelevuudesta on sanansa sanottavana myös Jaskalla: "Oikea tapa on tehdä joukkoliikenne houkuttelevaksi vaihtoehdoksi." Niinpä! 50 minuutin myöhästyminen 1h20min matkalla ei lisää houkuttelevuutta.

Joskus lomatunnelmissa innostuu (virheellisesti?) lueskelemaan eri harrastuksen tai kiinnostuksen ympärille koottuja keskustelupalstoja. Ennenkuin pinna palaa ja hermot menee totaalisesti, kannattaa muistuttaa itselleen se tosiasia, että "[Keskustelupalstoilla käytävä keskustelu] tuhlaa kaikkien siihen osallistuvien aikaa ja resursseja eikä tarjoa yhtään mitään muuta kuin ajankulua niille, jotka ovat tarpeeksi typeriä kuvitellakseen, että heillä on sitä liikaa." Lisää terävää analyysia, jonka itse allekirjoitan ainakin koirafoorumien osalta, on luettavissa hieman syvemmältä. Omaa heikkouttani on myös se, että menetän hermoni tyhjänpäiväisen sisällön lisäksi toistuvista kirjoitusvirheistä. Eikö keskustelupalstoille voisi koodata blokin, joka viskaisi pihalle kolmen yhdys sana virheen, viiden pilkkuvirheen ja heti ensimmäisen väärin menneen joka/mikä-viittauksen* jälkeen?! Vähintäänkin pitäisi vaatia tutustuminen ala-asteen oppimäärään sekä tähän ja tähän.

Kuva 3. "On jouluyö ja lumihuntuun pukeutunut maa"

1261811308_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uuden vuoden alkaessa ihmisillä on usein muutoksen paikka. Tehdään uuden vuoden lupauksia, lopetetaan tupakointi ja karkin syönti, aloitetaan uusi harrastus jne. Kaikille niille, joille uuden vuosikymmenen alku merkitsee myös uuden työn alkua, tässä Takkiraudalta osuva listaus kymmenestä ylimainostetusta työstä. Ennenkuin hakeudutte balettitanssijoiksi tai ratsupoliiseiksi, lukekaa em. varoituksen sanat ja tutustukaa myös siihen, mitä sille uudessa työssä olevalle 50-luvulla syntyneelle mieskollegalle samasta työstä maksetaan. Jos puolestaan haluaa saada työpaikan mahdollisimman helpolla, tästä listauksesta saattaa olla apua työnhakuun.

Jos takataskussa ei ole vielä sitä työtä, josta vaihtaisi seuraavaan, kannattaa tutustua tämän sivuston vinkkeihin, kuinka lopputyö saadaan valmiiksi kuukaudessa. Sivustolta saa hyvää apua myös tökkivään blogipäivittelyyn (vinkvink). Ja kaiken muutoksen jälkeen voi yrittää analysoida, onko elämä nyt hyvä tai ainakin parempi kuin viime vuonna.

Itse ajattelin tehdä lupauksen, että tulen monissa asioissa entistä paremmaksi. Opettelen jaottelemaan työni tasaisesti koko viikolle, luen ainakin yhden kirjan enemmän kuin viime vuonna, opettelen vähintään yhden uuden lautapelin ja tulen vieläkin paremmaksi agilitykoutsiksi. Lisäksi ajattelin selkeyttää itselleni, olenko opettamassa, kouluttamassa vai kasvattamassa kuluttaessani ryhmäläisteni aikaa Ojangossa.

Kuva 4. "On kylmät paukkuvat pakkaset ja tuimat Pohjolan tuuloset"

1261811258_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uutena vuotena tehtävä kestolupaus taitaa kuitenkin olla säästämään alkaminen. Pari viikkoa aikaisemmin on ostettu kalliilla valuutalla kaikkea sitä, mikä nyt on 50% halvempaa. Onkin syytä alkaa säästämään. Itse säästin jo ennen joulua niin paljon, että alennusmyynteihin jäi tosi paljon rahaa :) Ostin mm. silmälasit 34,90 eurolla Lenswaylta. Suosittelen! Ja kyllä, linsseissä on eri vahvuudet, kaarevuusarvot, silmien etäisyys ym. on otettu tilauksessa huomioon, linssejä saa myös ohennettuina ja myös moniteholaseja voi tilata netistä edulliseen hintaan. Paketti tuli postissa neljä päivää nettitilauksen tekemisestä ja sisälsi lasien lisäksi myös silmälasikotelon, puhdistusliinan ja puhdistusnesteen. Aika paljon saisi mulle maksaa, että tuon hintatason, helppouden ja nopeuden jälkeen palaisin Instrumentariumin asiakkaaksi...

Silmälasivinkin lisäksi sekä Saiturilla että Tarkan markan miehellä on paljon hyviä vinkkejä säästeliäämpään elämään (oikeestaan tarkka markka -mies tiesi silmälasiasian ennen mua). "Siwa on selvää säästöä": tiedosta kapasiteettisi ja tutustu muutamaan neuvoon:

Taas tänäkin vuonna monen sadan euron "kauneimmat joululaulut" -keikalla käyneenä olin erityisen innostunut tästä verotukseen liittyvästä kirjoituksesta. Jos TV-lupa muutetaan veroon verrattavaksi maksuksi, mihin sitten ovisilmiä tarvitaan!?

Näihin sivuihin ja linkkeihin; hyviä välipäiviä kaikille!

***

*) Joka-pronominilla (ja sen taivutusmuodoilla) viitataan edelliseen sanaan, kun taas mikä-pronomini viittaa koko edelliseen lauseeseen.